Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Flo er den beste spilleren jeg anbefalte

Chelseas eks-sjefsspeider rangerer stryningen foran John Terry.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med hele verden som arbeidsområde var Gwyn Williams Chelseas sjefsspeider i en årrekke. Ikke bare det - Williams var også assistent under de tidligere Chelsea-managerene Gianluca Vialli og Claudio Ranieri.

I et intervju med BBC snakker Williams ut om sine 27 år på Stamford Bridge. Og mest oppsiktsvekkende sett med norsk øyne er det når Williams trekker fram spillerne han er mest stolt over å ha oppdaget.

Helt på topp: En godbit fra Stryn.

- Den beste spilleren jeg anbefalte for Chelsea var Tore André Flo, som vi hentet for en slikk og ingenting fra den norske klubben Brann. Vi betalte 250 000 pund for å hente ham like før kontrakten hans gikk ut, og solgte ham senere til Rangers for 14 millioner pund. Ikke akkurat en dårlig handel, sier Williams til BBC.

Kanskje smører Williams litt vel tykt på, for overgangssummen de fleste opererer med da Flo gikk fra Chelsea til Rangers er på 12 millioner pund.

Terry på 2.plass

Deretter, på annenplass, nevner Williams en ikke ubetydelig forsvarsklippe med piggsveis - John Terry.

- John Terry var en annen jeg oppdaget. Vi fikk underskriften hans da han fylte 14 år, og han har gjort det strålende. Jeg så ham spille for Essex skolelag. Han trente med dem to ganger i uken, og på søndag spilte han for Chelseas skolelag. Han var en fantastisk gutt, og er det fortsatt, sier han.

image: - Flo er den beste spilleren jeg anbefalte

Det skal nevnes at Flo-overgangen skapte rabalder i Bergen, og Toré Andre Flo fortalte til Dagbladet at han hadde fryktelig dårlig samvittighet fordi Brann lenge så ut til å ikke få en eneste krone for ham.

Tok ikke selvkritikk

Det endte med at Flo gikk til Chelsea for 3,7 millioner kroner tre måneder før kontrakten med Brann gikk ut, etter at stryningen selv hadde tilbudt seg å betale en del av egen lomme.

Chelsea ble også beskyldt for å ha innledet forhandlingene med Flo før de hadde lov. Da Dagbladet intervjuet Gwyn Williams i 1997, nektet han å ta selvkritikk.

- Vi gjort noe ulovlig? Å nei du, her har alt gått etter boka. Vi har ikke brutt en eneste regel, sa en provosert Williams.

ET RØVERKJØP: Tore Andre Flo scoret 50 mål på 163 kamper for Chelsea før han ble solgt til Glascow Rangers. Her jubler han for nettkjenning mot Feyernoord i 1999. Foto: REUTERS
ET RØVERKJØP: Tore Andre Flo scoret 50 mål på 163 kamper for Chelsea før han ble solgt til Glascow Rangers. Her jubler han for nettkjenning mot Feyernoord i 1999. Foto: REUTERS Vis mer