- Flo er god

En landslagstropp uten en skadefri Tore André Flo? Nei, glem det. - Han har et potensial vi har bruk for, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.

Potensial? Ja! Form? Nei! Og det er her de lærde strides. For mens de som følger Rangers på det tetteste stadig stiller flere og mer kritiske spørsmål i forhold til Flo og prestasjonene de får for 161 millioner norske, leter Nils Johan Semb etter svarene.

På TV.

- Jeg har sett to av de tre siste Rangers kampene og jeg synes Tore André har gjort gode prestasjoner, sier landslagstreneren. Og der har du det igjen - ordet prestasjoner - som omhandler alt fra et halvveis vellyket medtak til to flotte scoringer mot Hearts. For mens Rangers-folket i Glasgow vil ha en rettvendt spiss med gjennombruddskraft og avslutningskvaliteter makan til det Henke Larsson (43 scoringer så langt) leverer i Celtic, leter Nils Johan Semb etter detaljer fra gode gamle Flo.

Han som scoret så teknisk elegant og vakkert mot Brasil en St. Hansaften i slutten av 90-åra.

Den Tore André Flo som kan så utrolig mye.

Inni seg.

Et solid bidrag

- I kampen mot Hearts var han banens beste, sier Semb. - I den neste - i cupen mot Dundee - led han av at Rangers slet som lag. Men jeg så noe av det Tore André kan, detaljer som viser at han er på vei. Han hadde blant annet et medtak på brystet, hvor han vendte, men dessverre fikk ballen litt for langt foran seg. Og det viser at han er nær ved å lykkes.

- Positivt, sier Semb. - I vår gruppe er han et solid bidrag.

Vinn eller forsvinn

Positivt vil det være om vi slår Polen også. Alternativet er nemlig ikke til å leve med på kort sikt. For uten tre VM-poeng på Ullevaal neste lørdag er løpet kjørt. Med tanke på Japan og Korea 2002.

- Taper vi for Polen, må vi nullstille oss og se fram mot EM 2004, sier Semb.

mye betyr kampen.

Men hvem skal spille? Og hvem skal score målet/målene vi trenger for at de neste 18 månedene ikke skal bli et pliktløp med nullstilling og langsiktig planlegging? Og er det ikke naturlig at trioen som herjet med Nord-Irland på Windsor Park - John Carew, Thorstein Helstad og Ole Gunnar Solskjær - får ny tillit?

Nei, det er ikke det.

- Alle de tre du snakker om var gode mot Nord-Irland, sier Nils Johan Semb. - Men sjøl om de tar med seg de gode prestasjonene fra Belfast inn mot denne kampen, vil jeg ikke være absolutt på det. For det har med form å gjøre, og hva de har gjort på klubblagene.

Nervøs? Nei! Optimist? Ja!

- Åpningen på året har vært bra, sier Semb. - Vi var gode i Hongkong med Tippeligaspillerne, og vi var gode mot Nord-Irland. Og derfor er jeg optimist sjøl om dette blir noe annet.

UTSKJELT: Tore André Flo ble skjelt ut av britisk presse etter at Glasgow Rangers tapte onsdag.