- OVERGANGSHYSTERI: Jostein Flo prøvde å hente to spillere i overgangsvinduets siste timer, men ingen av forhandlingene endte slik Godset ønsket. Foto: Jørn H. Moen
- OVERGANGSHYSTERI: Jostein Flo prøvde å hente to spillere i overgangsvinduets siste timer, men ingen av forhandlingene endte slik Godset ønsket. Foto: Jørn H. MoenVis mer

Flo er lei av overgangshysteriet

Mens Deila minner om Godsets posisjon.

DRAMMEN (Dagbladet): Søndag gikk Ronny Deila langt i å love at den belgiske spissen Marvin Ogunjimi ville bli klar for Strømsgodset i løpet av mandagen. I tillegg prøvde klubben å forsterke det forsvaret som for tida er sterkt kriserammet, med tidligere landslagsspiller Kjetil Wæhler. Forhandlingene pågikk helt inn i overgangsvinduets siste timer mandag.

Ingen av dem endte i fast fisk. Da er det lov å være skuffet for den regjerende seriemesteren.

Men om de er skuffet, så skjuler de det godt, både trener Ronny Deila og sportssjef Jostein Flo.

- Nedtur? Nei, det var det ikke, sier Deila.

- Det er et overgangshysteri. Det virker som enkelte mener vi bør kjøpe bare for å kjøpe, sier Flo.

- Må tenke rett Begge to stresser viktigheten av at Strømsgodset fortsatt skal tenke langsiktig og nøkternt i sin klubbfilosofi.

- Jeg må gjenta meg selv mange ganger, for det blir vanskelig når det er gull alle prater om: Vi er ikke en klubb som skal fly der oppe. Den prestasjonen vi gjorde i fjor, var ekstrem. Gullet vårt i 2013 er kanskje en av de største prestasjonene i norsk klubbfotball noensinne, sier Deila.

- Vi må tenke rett. Vi har lyst til å være med i Tippeligaen i mange år framover, og vi har fortsatt lyst til å være en talentklubb. Men det er klart: Vi hadde ønsket oss et par spillere til inn nå. I forsvaret ønsket vi mer rutine, og så ville vi ha en spiss til. Men de mulighetene vi fikk lot seg ikke realisere, i lys av vår økonomi, fortsetter treneren.

- Vi har forsterket For Ogunjimis del handlet det om et internt, komplisert spill i Mallorca som slo uheldig ut for spissen selv og interessenten Strømsgodset, mens det i Wæhlers tilfelle skyldtes at IFK følte han var for viktig til at de ville la ham reise hjem til Norge.

Men før det kom så langt hadde Strømsgodset vært aktive handlere i løpet av vinteren. Til serieåpningen var for eksempel alle i midtbanetrioen nye fra gullsesongen.

- Vi har forsterket oss, og stallen vår er stor og god. Vi prøvde å få inn et par til, men det var ikke sånn at vi måtte, sier sportssjef Jostein Flo.

- Vi har utfordringer nå med tanke på at så mange sentrale forsvarsspillere er skadet, men stallen vår skal takle det. Vi prøver å bygge laget ut fra den troppen vi har, sier Flo.

Fire forsvarsspillere - Hvor mange forsvarsspillere rår du over når dere møter Viking på fredag?

- 20, vel? sier Ronny Deila - og gliser mot gruppa som utgjør det gode oppmøtet på tirsdagens trening.

- Men hvis du tenker på rene forsvarsspillere, nå som Mounir Hamoud, Kim André Madsen og Jørgen Horn er ute, så er tallet fire.

De fire er Marius Høybråten, Jarl André Storbæk, Lars Sætra og Lars-Christopher Vilsvik.

- Bekymringsfullt?

- Jeg kunne tenkt meg én, to eller tre til. Det er det ingen tvil om. Men jeg lever veldig fint med det, sier Godset-treneren.