Flo-feber etter rått comeback

SOGNDAL: Sogndal-Odd Grenland 3-3. Hjemvendte Håvard Flo herjet med Norges såkalte beste forsvar i går. Nå er det igjen Flo-feber i Sogndal!

Flo gjorde det råeste comebacket Fosshaugane-publikummet har sett på år og dag, da Sogndal ga Odd sin egen kyniske medisin i går. Odd-trener Arne Sandstø bøyer seg i støvet for laget som hadde fortjent tre poeng i går.

I den ene enden av banen herjet Håvard Flo med det som er karakterisert som Norges beste forsvar, stort sett hele kampen igjennom. For nesten alene klarte stryningen å tilføre Odd årets baklengsrekord.

Luft-Flo

Men før det skjedde, gjorde skienslaget det det oppskriftsmessig skulle gjøre. Og med god hjelp fra innleide Jørn Jamtfall i Sogndal-buret, hadde Edwin van Ankeren ordnet to mål til bortelaget da kampen var drøye tjue minutter gammel.

Men så fant gårsdagens mann på Fosshaugane ut at han ville gjøre comebacket sitt litt mer minneverdig enn det så ut for en stund.

Reduseringen var et typisk Flo-mål. I luftduell med Holtan raget Flo desidert høyest. Utlikningen kom etter at samme mann ble felt innenfor 16-meteren. Rune Bolseth ordnet 2- 2 fra krittmerket. Litt ut i andre omgang satt den tidligere Wolves-spilleren inn sitt andre mål for kvelden. Også det med en kraftfull heading. Den spenstige stryningen innrømmer likevel at det var tøft mot sterke Odd-forsvarere.

- De er utvilsomt et av Norges beste stopperpar, men vi var også tøffe, og etter hvert fant jeg og Roar (Fredriksen) ut av våre roller. Da gikk det mye bedre, sier Flo.

I en trykkende varme klarte begge lagene på banen å holde et imponerende tempo i nesten nitti minutter. Men det var Sogndal som var farligst.

Jamtfall-tabber

Før kampen hadde Arne Sandstø store tabelltoppambisjoner. Etter kampen hadde pipen fått en annen lyd.

- Vi har ikke møtt maken til trøkk som mot Sogndal i dag. Jeg må bare rose Sogndal, som tok oss med høy intensitet.

- Mange kommer til å miste poeng mot Sogndal her på Fosshaugane, spår Sandstø.

Jørn Jamtfall må nok ta Odds to første scoringer på sin kappe. Sogndal-trener Torbjørn Glomnes er likevel forsktig i sine uttalelser:

- De to scoringene kom etter kommunikasjonssvikt bak der. Jeg vil ikke gå direkte på Jørn.