Flo feiret finaleseier

LONDON (NTB): Tore André Flo opplevde sin største triumf på fotballbanen da Chelsea slo Middlesbrough 2-0 i dagens ligacupfinale på Wembley. Begge målene kom etter at innbytter Flo kom på banen.

De første 83 minuttene måtte Flo se fra innbytterbenken, og Chelsea greide ikke å avgjøre etter ordinær tid. I ekstraomgangene kjørte han rundt med slitne Middlesbrough-spillere, og den siste scoringen kom etter at han hadde presset fram en corner.

107 minutter var spilt da 24-åringen fintet vekk Nigel Pearson, men vinkelen ble for spiss. Det harde skuddet gikk i kroppen på keeper Mark Schwarzer og til corner. Den påfølgende corneren ble lagt av Gianfranco Zola, Boro's Robbie Mustoe dukket uforståelig og Roberto Di Matteo bredsidet ballen i nettmaskene.

Mareritt

Di Matteo er blitt Middlesbroughs mareritt. I fjorårets FA-cupfinale mellom de to lagene dundret italieneren inn 1-0 allerede etter 43 sekunder i en kamp som også endte 2-0. Denne gangen trengte Chelsea mer tid, men bortsett fra de første 20 minuttene hadde London-laget bra kontroll.

I kvartfinalen i cupvinnercupen mot mot Real Betis for halvannen uke siden (3-1), laget Di Matteo det andre målet. Akkurat som i den kampen sto Frank Sinclair bak den første nettkjenningen.

Backen har ikke tegnet seg så ofte på scoringslista, og han betegnet målet mot Betis som det viktigste i karrieren. Det spørs om det får konkurranse med fulltrefferen fra Wembley. Fem minutter ut i den første ekstraomgangen steg Sinclair til værs på et innlegg fra Dennis Wise og headingen gikk inn via keeper.

Gazza skuffet

Middlesbrough-manager Bryan Robson valgte å starte med Paul Gascoigne på reservebenken, men Gazza greide ikke å innfri da han entret banen etter en drøy time. Midtbanestjernen var tydelig ikke på topp etter sitt lange skadeavbrekk. Først feide han Mark Hughes over ende, og etter en ny håpløs takling pådro han seg gult kort. Heller ikke Paul Merson, som scoret for England mot Sveits sist uke, greide å briljere.

Da var Chelsea langt farligere. Både Dan Petrescu og Di Matteo så sine kanonskudd stryke utsiden av stolpen, mens Zola satte ballen i tverrliggeren. Derfor var det fullt fortjent at Chelsea traff to ganger i ekstraomgangene.

For Bryan Robson er Wembley blitt en ulykkesarena etter at han kom til Middlesbrough. Robson gikk på sitt tredje nederlag på cupfinalearenaen på to år. I fjorårets ligacupfinale ble Leicester for sterke.