LENGE SIDEN SIST: Fem år, tre måneder og 30 dager etter at han sist scoret i Tippeligaen, fant Tore André Flo atter en gang veien til nettmaskene.Foto: Tor Yttri / Scanpix
LENGE SIDEN SIST: Fem år, tre måneder og 30 dager etter at han sist scoret i Tippeligaen, fant Tore André Flo atter en gang veien til nettmaskene.Foto: Tor Yttri / ScanpixVis mer

Flo feiret ny kontrakt med å senke Molde

Scoret sine første tippeligamål på over fem år.

(Dagbladet): Sogndal - Molde 2-1.

1948 dager etter at han scoret ett i Vålerengas 2-3 tap mot Odd i Skien, fant Tore André Flo (38) atter en gang veien til nettmaskene i tippeligasammenheng. To ganger til og med. Mot seriemester Molde.

- Dette var litt i overkant av det jeg hadde håpet på. Jeg spilte jo 90 minutter ut på den tunge banen, så det var en veldig fin opplevelse, sier Flo til TV 2 Sporten.

- Jeg hadde kanskje en drøm om å scoret ett mål, men så fikk jeg to her mot seriemesteren. Det er nesten i overkant av det jeg kunne drømt om, fortsetter tomålsscoreren.

Ringrev Den aldrende stryningen bestemte seg for å gjøre seg tilgjengelig for Sogndal da familien flyttet tilbake til saftbygda i våres. Utover sommeren og høsten har det også vanket spilletid på den hengslete, men elegante spissen, som hadde tilbrakt to år som fotballpensjonist.

I siste serierunde kom også uttellingen da han fikk muligheten fra start i Harald Aabrekks siste kamp som Sogndal-trener.

- Tore André er en gammel ringrev. På dette nivået kan han spille i mange år, hvis han orker å holde seg i form, og det ser det ut til at han gjør, skryter Ole Gunnar Solskjær overfor TV 2.

Før kampen røpet Flo at han hadde underskrevet en kontraktsforlengelse som betyr at det blir full satsing også neste år.

Våken måljeger Solskjær hadde valgt å gi flere av morgendagens menn muligheten i og med at seriegullet allerede var utdelt og ettertrykkelig feiret. Likevel tok gjestene ledelsen etter et svakt utspill fra Sogndal-keeper Joe Bendik. Zlatko Tripic ble spilt igjennom og scoret sikkert.

- Vi har gjennomført en god sesong, og selv om det ikke ble seier i serieavslutningen så kan jeg dra med meg mye positivt fra denne kampen også. Mange unggutter fikk sjansen, og mange av dem innfridde, sier Solskjær.

Så var det duket for «Flonald-showo» på Fosshaugane. Drøyt fem minutter før pause ga Moldes vikarkeeper Elias Valderhaug en unødvendig retur på et overkommelig skudd fra Tonny Brochmann, og Flo var våkent frampå og satte returen opp i nettaket.

Ti minutter etter pause var han der igjen. Også denne gangen etter et Brochmann-skudd som endte i retur fra Valderhaug. Magne Simonsen fikk bare halvklarert, og Flo feide inn det som skulle vise seg å bli seiersmålet med venstrefoten.

Det gledet Aabrekk, som nå overlater sjefsstolen til svenske Jonas Olsson etter å ha loset klubben til fornyet toppserietilværelse.

- Det er kjekt at Tore tar begge to. Veldig kjekt. Nå skal jeg ikke tenke noe. Det blir ingen analyse. Nå skal jeg bare være glad, sa en emosjonell Aabrekk til TV 2.