Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flo fikset etterlengtet Sogndal-seier

Vant for første gang siden april. Se høydepunkter.

(Dagbladet): Sogndal - Stabæk 3-1.

Etter en lovende sesonginnledning har det buttet voldsomt for Sogndal de siste månedene. Jonas Olssons mannskap hadde ikke vunnet en seriekamp siden Molde ble slått 2-1 på Fosshaugane 28. april.

Da ble Ulrik Flo matchvinner, og etter åtte seiersløse kamper, syntes 23-åringen det var på tide å bli det igjen da jumboplasserte Stabæk gjestet saftbygda.

- Utrolig kjekt at det går så bra om dagen, og jeg har stått mye igjen etter treningen. Deilig med tre poeng, så får vi se om vi klarer å skape like mye fremmover, sier tomålsscoreren til TV 2 Sporten.

Drømmestart Sogndals toppscorer slo til allerede etter fem minutter da et skudd fra Stéphane Badji skiftet retning i Vegar Eggen Hedenstad og endte i beina på Flo, som ekspederte ballen forbi Sayoba Mande.

TOMÅLSSCORER: Sogndals toppscorer Ulrik Flo (nr. to f.h.) scoret to mål i Sogndals seier mot Stabæk. Foto: Christian Blom/Digitalsport
TOMÅLSSCORER: Sogndals toppscorer Ulrik Flo (nr. to f.h.) scoret to mål i Sogndals seier mot Stabæk. Foto: Christian Blom/Digitalsport Vis mer

Stabæk var voldsomt på hæla innledningsvis, og Sogndal-debutant fra start, Stian Dyngeland, fikk en stor målsjanse både før og etter Flos ledermål.

Likevel slo bæringene tilbake kvarteret ut i kampen da en flikk fra Sean Cunningham på noe heldig vis havnet hos en umarkert Mads Stokkelien på bakre stolpe. Sørlendingen nølte ikke, og hamret inn utlikningen forbi en Kenneth Udjus i ingenmannsland.

Kampen jevnet seg ut utover i omgangen, men etter hvilen raknet det defensivt for Stabæk. Åtte minutter ut i annen omgang kranglet Flo seg forbi Jørgen Hammer og dundret til på halvspretten, og keeper Mande var sjanseløs på å avverge Sogndal-spissens sjette seriemål for året.

- Han har trent bra i sommer og har vært tålmodig når ballene ikke har gått inn, sier trener Olsson om sin toppscorer.

- Katastrofalt Drøyt ti minutter seinere satte Tonny Brochmann Christensen den definitive spikeren i Stabæk-kista med en fin soloprestasjon, men forsvarsspillet var passivt og keeper langt fra patent.

Med en etterlengtet trepoenger klatret Sogndal forbi Odd og Sandnes Ulf og opp på en tiendeplass. Stabæk på sin side forblir desidert sist med fattige sju poeng. Trener Petter Belsvik var ikke nådig i sine karakteristikker av eget lags innsats.

- Det var en meget skuffende annen omgang. Forsvarsspillet var langt, langt under pari, og det var en katatastorfal prestasjon av den bakre fireren som helhet. I dag er forsvarsspillet av annen verden. Det var helt forferdelig og holder ikke på dette nivået, tordner Belsvik.

PS! Sogndals førstekeeper Kenneth Udjus fikk føling med en strekk i første omgang og ble byttet ut i pausen. Dermed fikk 20-åringen Leif Kvamme Lysne sin debut mellom stengene i Tippeligaen. Han gjorde sine saker bra og holdt buret reint selv om han ikke ble satt på de helt store prøvene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media