Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flo flyktet fra fansen

Med sprukket leppe ble Tore André Flo matchvinner i lokalderbyet mot Fiorentina. Han måtte flykte i garderoben for å unngå å bli strippet av den elleville hjemmefansen.

Seks minutter var spilt da Tore André Flo scoret sitt femte seriemål for sesongen. Scoringa var praktfull, men Flo er som vanlig ganske nøktern.

-  Scoringa var ganske fin, den. Vi slo en kort corner, og på innlegget kom jeg aleine opp i feltet og headet den høyt opp i hjørnet, sier Flo til Dagbladet.

84 minutter seinere var fortsatt stillinga 1- 0. Slaget om Toscana var vunnet, og 8000 hjemmefans på Stade Artemio Franchi gikk bananas.

-  Dette var det første lokalderbyet noen gang mellom Siena og Fiorentina i Serie A. Denne seieren er svært viktig for folk her i byen. Ganske så deilig å være matchvinner på en sånn dag. Det har vært mye ståhei etter kampen, sier Flo.

Han fikk det ganske travelt også de første sekundene etter at kampen var avblåst.

-  Det kom veldig mye folk utpå banen. De er jo glade i å få tak i både drakta og shortsen til spillerne, men jeg reddet meg i alle fall inn i gangen uten å bli avkledd.

Fikk juling

Før gårsdagen hadde nedrykkstruede Siena seks uavgjorte på rad siden Luigi De Canio tok over trenerjobben da Gigi Simoni fikk sparken etter 1- 0-tapet for Parma 9. januar. Forrige seier kom 6. januar borte mot Brescia (3- 1). Da ble Flo matchvinner med to scoringer. Den forrige hjemmeseieren - lagets eneste før i går - kom mot Sampdoria (2- 1) 19. september.

 KLEMTE TIL:  Siena har gått opp til 1- 0 etter et praktfullt nikk fra Tore André Flo. Her blir han gratulert av Enrico Chiesa. Foto: AP/Scanpix
KLEMTE TIL: Siena har gått opp til 1- 0 etter et praktfullt nikk fra Tore André Flo. Her blir han gratulert av Enrico Chiesa. Foto: AP/Scanpix Vis mer

-  Vi har spilt godt i det siste, men har ikke fått uttellingen vi har fortjent, sier Flo.

De siste ukene har Siena gitt fra seg seieren i sluttminuttene både mot Sampdoria, Cagliari og Reggina, men i går holdt det altså helt inn. Så vidt det var. Siena fikk Giovanni Pasquale utvist etter 35 minutter.

-  Resten ble en forsvarskamp for oss med mye sparking og herjing. Leppa mi sprakk etter en duell midt utpå banen. Jeg gikk etter ballen, og plutselig sa det bare pang. Vet ikke hva som traff meg. Det skjedde tre minutter før pause, og det ble ganske mye blod. Jeg gikk rundt på banen med et håndkle, og i pausen måtte både jeg og en annen spiller sy. Det var reine sjukestua i garderoben, sier Flo.

Ny rolle igjen

Under Simoni ble han brukt som ving. Under De Canio har Flo fått en annen rolle.

-  Jeg spiller spydspiss, og har en veldig viktig rolle på dødballer både offensivt og defensivt. Det blir mye løping opp og ned, så det hender av og til at jeg ikke rekker å komme meg opp igjen i angrep i tide, sier Flo.

Laget spiller 4-4-2 og den andre Siena-spissen lusker mest rundt og vokter på Flo i duellene.

-  Sjøl har jeg kommet til så mange avslutninger. Det er meninga at den andre spissen skal gå på duellene jeg vinner, sier Flo.

Men spille får han - så mye han vil. Flo har spilt fra start siden midten av desember. Tilliten er så stor at Siena nå har begynt å mase igjen. Og Flo som egentlig var fast bestemt på retur til England - om det så skulle bli førstedivisjon - har begynt å tvile igjen.

-  Nja, nå har de spurt meg på nytt om jeg vil forlenge kontrakten. Jeg får se det an litt, sier han. Ønsket mitt er å komme tilbake til England, men slik fotballen er i dag, så kan man ikke bare dra dit man vil. Man må kanskje dra dit vinden blåser, sier Flo til Dagbladet.

<!--/BTEK0--><!--BTEK1--> HELTEN: Tore André Flo mottar hyllesten fra hjemmefansen.