Flo for en femmer

For knappe to år siden var Strømsgodset priset til 36 millioner kroner, med en aksjekurs på 80 kroner. I dag går aksjene for en femmer, og klubbens verdi har sunket til usle 2,3 millioner.

Årsaken til det drastiske verdifallet er at Strømsgodset ikke har greid å følge opp jubelsesongen fra 1997. De to siste sesongene har drammenserne falt som en stein fra toppen til bånnsjiktet i Tippeligaen.

Klubben har også vært nødt til å redusere driftskostnadene med hele fem millioner det siste året.

Ny superinvestor

Den lave aksjekursen har gjort Strømsgodset til et interessant investeringsobjekt. Investor Geir Wicklund har i løpet av sommeren kjøpt 50000 aksjer à fem kroner, og er med det klubbens største aksjonær med over 20 prosent av aksjene.

- Jeg tror Strømsgodset er et interessant investeringsobjekt. Når man verdsetter en klubb til to millioner, så sier det litt om potensialet. Det kan nesten bare gå oppover, sier Wicklund til Dagbladet.

Godset-investoren er ingen Røkke-kopi. Han er ikke fra Drammen, men mener han har følelser for klubben.

Klubben positiv

- Det er ikke sikkert jeg kommer til å selge aksjene mine hvis det går bra framover, sier han.

- Hvor stor makt har du i Godset nå?

- Det må du spørre andre om. Jeg har i hvert fall ingen påvirkning på de sportslige disposisjonene.

Wicklunds storoppkjøp skaper ingen bekymring i SIF.

- Han har fulgt klubben en stund nå. Jeg har tro på at Wicklund er seriøs, og har inntrykk av at han er en dyktig finansmekler, sier SIF-formann Runar Hannevold til Dagbladet.