Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flo hviler seg i toppform

Håvard Flo rager høyere, scorer oftere og har aldri følt seg mer tent som fotballspiller enn nå. Trener Jan Halvor Halvorsen mener at storformen skyldes Fetter Flos nye hviledager - som han tar akkurat når det passer ham.

SOGNDAL (Dagbladet): Håvard Flo senket Brann aleine med to scoringer i går. Med fem mål deler han nå toppscorertittelen i Tippeligaen med Harald Martin Brattbakk og Erik Nevland.

- Jeg har aldri vært så tent og motivert som fotballspiller som nå, sier Flo.

Faktisk i slik grad at han våger å snakke om Norge.

- Jeg forventer ikke å bli tatt ut, men jeg hadde ikke skjemt meg ut på landslaget, sier han.

Smørblide Jan Halvor Halvorsen mener han vet hvorfor Flo blomstrer raskere enn epletrærne. Og han deler gjerne med Dagbladet de vellykkede beslutningene han tok for sine to sentrale veteraner, Håvard Flo (33) og Rune Buer Johansen (29), da han tok over Sogndal i fjor høst.

- Jeg har vært veldig opptatt av å holde disse to eldste spillerne skadefrie. De tas nå ut av trening når de sjøl merker slitasje. De er flinke til å si fra sjøl, går heller i boblebadet, jogger eller svømmer litt. Derfor har de fått trene uten avbrekk hele vinteren og er i god form, sier han.

- Trener for mye

I cupkampen mot Brumunddal onsdag fikk Buer Johansen spillefri. Flo ga seg like etter pause.

- Selvfølgelig helt bevisst. Vesentlig ikke å presse dem for mye, sier Halvorsen.

I går var disse to best på et lag som sprudler av vitalitet - uavhengig av alder.

- Jeg må rose Jan Halvor for dette opplegget. Norske trenere liker generelt å trene for mye. Da blir gjerne intensiteten for lav. Spillerne tømmer batteriene istedenfor å fylle dem. Her i Sogndal trener vi riktig, sier Håvard Flo.

Han tror vintertreninga knekker mange motspillere.

- Brann holder seg

- Oppkjøringen i Norge er vanvittig lang, men det er ingen vits i å være i toppform i februar. Mange av spillerne har både to og tre formtopper i løpet av vinteren, og det er ikke sikkert at de treffer til seriestart engang, sier han.

Flo og Sogndal har truffet til de grader. I går hang bunnlaget Brann med før pause, men sløste som vanlig vekk feite tilbud, mens Sogndal - også som vanlig hittil i vår - utnyttet sin eneste sjanse suverent da Robbie Russel fikk ballen ti meter innpå egen banehalvdel etter 62 minutter.

Russel sendte Anders Stadheim perfekt fri på venstresida. Stadheim spilte like perfekt til Håvard Flo. På to kjappe trekk var veien fri til mål for Flo - som presisjonsplasserte ballen bak Ivar Rønningen. Og for de som mener Sogndal bare spiller i lufta; ballen fulgte gresset fra Russel til mål.

Til gjengjeld var det godt med luft under læret da Flo fløy til himmels på corneren fra Stadheim og punkterte kampen.

Flo jublet. Brann-forsvarerne lå strødd - slått av nettopp det de mangler sjøl. En målscorer med muskler.

- Jeg synes synd på Brann, men jeg tror de holder seg i Tippeligaen, sier Flo.

- Det tror jeg også, sier Halvorsen.

- Nå skal vi nyte denne seieren et par dager, sier Halvorsen - som innerst inne nok har begynt å glede seg til neste godbit: Toppkamp på Lerkendal fredag. Da vises også Sogndal på TV - for første og siste gang denne våren.

FAKTA

Tippeligaen

Sogndal-Brann 2-0 (1-0)

Fosshaugane

Mål: 1-0 Håvard Flo (33), 2-0 Flo (62).

Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals/Blink - 5.

Gule kort: Raoul Kouakoa, Anders Stadheim, Sogndal. Martin Knudsen, Brann.

Tilskuere: 5487.

HØYT OVER BRANN: Håvard Flo knuste alle i hodeduellen før 2- 0-målet. Alex Valencia, Roy Wassberg, Jan Tore Ophaug og Joacim Walltin blir statister i Brann-forsvaret.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media