Flo hylles

LONDON (Dagbladet): Tore André Flo er inne i Chelsea-varmen igjen etter nok en runde via reservebenken. Også sosialt har det gått seg til. Men han innrømmer at det i en lang periode føltes ensomt.

Med utklassing av Feyenoord og to nye Champions League-mål å pryde seg med har Tore André Flo all grunn til å smile. Engelske aviser roser ham voldsomt etter maktdemonstrasjonen, og journalistene formelig bader i ordspill knyttet til Flo-navnet.

- Here we Flo again - var tabloiden The Suns halvvittighet i sakens anledning.

Hovedpersonen ser ut til å ta oppstyret med den største ro. Han har for tredje gang spilt seg til fast plass på laget, og tiltroen fra manager Vialli ser ut til å være større enn noensinne.

- Jeg føler at det har løsnet nå. Jeg har hatt mer spilletid enn noen gang tidligere, noe som vel tyder på tillit.

- Synes du det er ufortjent at du hver sesong har måttet spille deg til fast plass på laget?

- Nei. Jeg spiller i en toppklubb, og da må en innstille seg på det. I Chelsea er det mange internasjonale stjerner på benken, så det er hard kamp om plassene, sier Flo.

Siste rykte går ut på at Champions League-motstander Marseilles er ute etter stryningen. Flo avfeier avisspekulasjonene med sin sedvanlige:

- Jeg har ikke hørt noe.

Selv om Chelsea har vist glimrende takter internasjonalt, har de slitt på hjemmefronten. Hva er så Flos forklaring på at de har suksess i Europa og problemer hjemme?

- Jeg vet ikke hva det skyldes. Vi har diskutert dette mye, og jobber med å løse det. Nå er det ikke bare oss det gjelder. Flere av de andre Champions League-klubbene sliter med samme problemet, både Real Madrid, Barcelona og Fiorentina. Noe av forklaringen ligger i at det i år har vært så mange kamper i Champions League at det tar fokus vekk fra den hjemlige ligaen. Hva tror du om Rosenborgs sjanser i Champions League?

- Uavgjort mot Bayern München var et godt resultat. Rosenborg har den styrken at de er like gode borte som hjemme. De burde ha bra sjanser, til tross for at de har havnet i en tøff gruppe, mener Flo.

DAGENS DOBBEL: Tore André Flo i topphumør på gårsdagens Chelsea-trening.