Flo i ny spiss-duell

LONDON (Dagbladet): Flo havner ofte i spissdueller, både på landslaget og hos Chelsea. Hvem spiller på topp i dag? Tore André og Zola eller George Weah og Chris Sutton? Det er det store ballspørsmål foran FA Cup-finalen mellom Chelsea og Aston Villa.

Mannen som tar spissavgjørelsen er kledd i pen dress og er uten hår på hodet og heter Gianluca Vialli, manager.

- Laget tas ikke ut før noen timer før kampen, jeg har mange gode spisser å velge i, sier Vialli.

Dermed må nygifte Flo smøre seg med det ektemenn ofte må gjøre, tålmodighet. For sjøl om Flo er toppscorer hos Chelsea, holder ikke å det til sikker plass når laget tas ut. Italienske Viallis fotballfilosofi går ut på å rotere med spillere fra kamp til kamp. Britiske aviser spør seg om han tør ta sjansen på å bruke Sutton og Weah i dag. Spesielt ettersom Chris Sutton fortsatt står med ett mål i protokollen siden han ble innkjøpt i fjor.

På hotell

Tore André Flo og resten av Chelsea-gjengen ladet opp på hotell foran en av årets viktigste kamper for de blåkledde fra London. Chelsea er ambisiøse, og klubben har ikke råd til å la Villa vinne dagens kamp. Vialli & co. trenger en seier for å være med i Europa neste sesong.

- En klubb som Chelsea skal og må være blant de beste, også i Europa. Dagens kamp er kanskje den viktigste ettersom vi ikke klarte å komme videre i Champions League eller maktet å kvalifiseres oss i serien, sier Vialli.

Til Milan

Gamle George Weah ønsker og håper han får spille fra start. Mandag går hans lånekontrakt med Chelsea ut. Han reiser etter all sannsynlighet tilbake til Milan for å fortsette der i ett år. Derfor vil han gjerne score, og vinne i dag.

- Foreløpig vet jeg ikke hva som skjer etter dagens kamp, men det hadde vært utrolig flott å score det avgjørende målet, sier Weah. Om han gjør det sammen med Flo, Sutton eller Zola spiller ingen rolle for ham.

- Chelsea er en klubb med kvalitetsspillere, sier Weah.

Nygifte EM-Flo er taus med avslått mobil.

tom.stalsberg@dagbladet.no