Flo i tidsnød

GLASGOW (Dagbladet): Tore André Flo ba ikke på sine knær, men måtte spørre veldig pent før presten gikk med på å flytte dåpen av lille Dorthea fra i morgen til i dag. - Presten strakk seg litt lenger enn han hadde lyst til, sier Flo-agent Gunnar Martin Kjenner.

I dag døpes Dorthea - datter av Randi og Tore André (og lillesøsteren til Johan) - på protestantisk Rangers-vis av norsk prest i London. I morgen står pappas ilddåp for tur i en kamp som omtales som «et helvete for Flo» av Celtic-kaptein Tom Boyd.

Men allerede natt til onsdag ble det en smule hett i toppen for Tore André. Da forsto han og agent Kjenner sånn noenlunde samtidig at Chelsea-spilleren var i ferd med å bytte klubb. Og at debuten i fotballklassikeren «Old Firm» sto i fare. Fordi han hadde planlagt barnedåp etter terminlista i Premier League.

- Jeg hadde planlagt dette så nøye. Vi skulle ha dåp søndag - etter Chelsea-kampen. Så ble det ikke fridag likevel. Får besøk fra slektninger og venner i Norge og greier, sier Flo.

Omberammet dåpen

For tenke seg til ramaskriket hos arbeidsgiveren og fansen om innkjøpet til 161 millioner kroner meldte avbud til matchen som bare MÅ vinnes. Rangers ligger 15 poeng bak Celtic før skjebnekampen. Men med en kamp mindre spilt, og seier i morgen, så kan forspranget raskt skrumpe til ni poeng. Og Rangers har tross alt ikke tapt for Celtic hjemme på 13 kamper. Dessuten har Celtic spilt to flere hjemmekamper.

Tore André handlet raskt, og ringte prompte til presten. Som dro på det. I to dager...

- Han hadde jo beramma dåpen til søndag. Men nå stiller han opp på fridagen sin. Veldig sporty gjort, sier Kjenner.

Som kan fortelle at Rangers heller ikke har noe å si på at Flo uteblir fra dagens trening til fordel for familieselskapet.

- De er veldig velvillige, sier han.

Har nerver

Men allerede i kveld er Tore André tilbake i Glasgow. Med på flyet har han ganske sikkert noen av dåpsgjestene.

- Kan hende noen blir med, sier han.

Kanskje mest for å senke stressnivået for debutanten.

- Det er nok mer nerver enn vanligvis. Men det har gått fint på trening, og mottakelsen har vært kjempebra. Nå er det bare å konsentrere seg om kampen, og gjøre alt jeg kan, sier Flo.

Han har dessuten gode debutantminner fra før.

- Jeg scoret i debuten både for Brann og Chelsea. Håper på å gjøre det igjen. Det hadde vært veldig bra, sier han.

Pugger navn

Men Flo er slett ikke sikker. Oppladningen har mildt sagt vært kaotisk. Da han i går møtte Dagbladet og andre norske medier på flyplassen før avreise tilbake til dåpsforberedelser i London, visste han ikke at det var fredag. Han var heller ikke sikker på hvor mange dager han hadde vært i byen.

- Har ikke vært den beste oppladningen, innrømmer han.

Innimellom forhandlinger og treninger har han til og med rukket å se på hus sammen med Ronald de Boor.

- Gruer du deg eller gleder du deg til søndag?

- Jeg føler litt begge deler.

- Hvordan har du opplevd de to første treningsdagene her oppe?

- Det har vært litt vanskelig. Alt har gått i surr. Men nå har jeg fått med meg et lagbilde med navn på spillerne. Skal øve på flyet hjem.

Ingen aviser

Men han er ikke uforberedt på klubben han nå spiller for. Allerede i sommer begynte han i smug å skaffe seg info om Rangers.

- Jeg snakket jo med Advocaat i sommer. Etter at jeg fikk tilbudet da, har jeg prøvd å få litt info om klubben.

- Har du forberedt deg på Rangers siden i sommer?

- Ja, litt. Jeg har fulgt med.

Heretter må han regne med å bli forfulgt. Livet i metropolen London var anonymt selv for en fotballkjendis fra Stryn. I oversiktlige og komplett fotballgale Glasgow får han neppe være i fred. Verken på gata eller i avisspaltene.

- Nei, her blir det helt annerledes. I London var det fint slik. Tror nok jeg oftere kommer til å vise meg ute her om det går bra enn når det ikke gjør det.

Aviser har han bestemt seg for å holde seg unna.

- Jeg skal lese lite aviser. Det gjelder uansett hvordan det går på søndag.

Likevel kjøpte han samtlige skotske tabloider med seg på flyet i går.

- Bare til Randis utklippsbok, sier han.

- Du får ha lykke til på søndag da.

- Jo, takk.

- Og lykke til med dåpen.

- Ja, den er jo like viktig, den.

PÅ VEI TIL LONDON: Tore André Flo kjørte til flyplassen i Glasgow i ekspressfart, før han fløy hjem til kona Randi og barna.
STJERNESTATUS: Det blir en stor overgang for Flo å leve i Glasgow.
KJENNER IKKE MANGE: Det ble et kort møte med lagkameratene før Tore André Flo måtte dra til barnedåpen i London.