- Flo ikke til salgs

Tore André Flo får det som han vil og blir Chelsea-spiller også kommende sesong. - Flo er ikke til salgs, sier assisterende Chelsea-manager Gwyn Williams til Dagbladet. Men følgende Vialli-melding drøye tre uker før ligastart gjør gleden kortvarig: - Casiraghi er mitt førstevalg som spiss.

Ryktene om at Flo var på vei bort fra Stamford Bridge har florert både i engelsk og norsk presse de siste dagene. Da Dagbladet i går fikk tak i klubbens assisterende manager fikk vi klare svar:

- Flo er ikke til salgs. Han skal ikke noe sted, roper Gwyn Williams over Nordsjøen.

- Ikke Fenerbache, ikke Roma - han blir her.
Punktum. Finale.
- Men dere har fått direkte forespørsler om Flo etter VM?

- Nei, ingen forespørsler og slett ikke noe bud, sier Williams.

- Flo er ikke til salgs!
Gjentar engelskmannen for femte gang i løpet av to minutter.

Ny sesong i blått

Tore André Flos rådgiver, Bent Arild Raknes, har frarådet stryningen å uttale seg.

- Tore André vil vente til han kommer på trening i Chelsea, og får vite noe konkret. De er så mange rykter ute og går. Flo vil snakke med Vialli først, og kommer ikke til å si noe før det er gjort, sier Raknes.

Dermed skulle det ikke herske noen tvil: Lille-Flo går på en ny sesong i blått. Denne uka begynner han oppkjøringen til sin andre sesong i Premier League.

Men det gjenstår å se om det blir som spillende eller benkeslitende Chelsea-spiller. Manager-uttalelsene fra Gianluca Vialli (34) kan tyde på at også årets sesong vil inneholde flere benkeminutter enn ønskelig for stryningen.

For det første:

- Mitt førstevalg som spiss heter Pierluigi Casiraghi.
Og - i samme slengen slår han fast at han slett ikke har planer om å skifte ut fotballskoene med dress kommende sesong:

- Jeg ønsker å være tilgjengelig til hver eneste kamp. Jeg kommer til å være med på alle treninger, og er klar til å spille, sier Vialli.

Tredjevalg

Så da hjelper det ikke det døyt at Lille-Flo spilte seg til verdensstjernestatus i Frankrike-VM.

For i Chelsea er Flo i beste fall Chelseas andrevalg.

Og bare for å svartmale enda mer:

Mest sannsynlig er han tredjevalg - i verste fall fjerde- eller femtevalg.

Vialli er stor beundrer av Gianfranco Zola, og Zola var den av Chelsea-spissene som var nærmest klippekort forrige sesong.

Får han det som han vil, gir landsmannen Vialli fotrappe Zola enda mer spilletid denne sesongen.

- Det er godt å hvile av og til, men ved å spille mer kontinuerlig er det lettere å finne seg sjøl, sier Zola. Verken Zola eller Casiraghi ble funnet gode nok til den italienske VM-troppen.

65 millioner

29 år gamle Casiraghi kom til London fra Lazio foran denne sesongen. Klubbvalget hans skyldes den samme mannen som nå utroper «Casi» til sitt førstevalg.

- Det var viktig for meg at Vialli var her. Jeg spilte med Vialli et år i Juventus og vi dannet en sterk angrepsduo, sier Casiraghi, som ble kjøpt for 65 millioner kroner.

I tillegg har Vialli Brian Laudrup i bakhånd. Dansken kan brukes både som kantspiller og spiss. Velger Vialli å bruke Laudrup lengst framme kan det bety at Flos ønske om å fullføre kontrakten med Chelsea vil være endret før nyttår.

# MER CHELSEA-JUBEL: - Flo er ikke til salgs, sier assisterende manager i Chelsea Gwyn Williams til Dagbladet. Dermed skulle det ligge til rette for flere jubelscener med Tore André Flo og Roberto di Matteo i Chelsea-trøya. # Foto: NTB/AP

Plugg:

Chelsea spilte treningskamp mot amatørlaget Kingstonian i helga. Casiraghi bommet på tre store sjanser i sin Chelsea-debut og ble byttet ut ved pause. Zola ordnet 1-0 midt i første omgang, mens unggutten Robert Wolleaston fastsatte sluttresultatet til 2-0 et kvarter før slutt.