Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Flo ikke til salgs

Tore André Flo får det som han vil og blir Chelsea-spiller også kommende sesong. - Flo er ikke til salgs, sier assisterende Chelsea-manager Gwyn Williams til Dagbladet. Men følgende Vialli-melding drøye tre uker før ligastart gjør gleden kortvarig: - Casiraghi er mitt førstevalg som spiss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryktene om at Flo var på vei bort fra Stamford Bridge har florert både i engelsk og norsk presse de siste dagene. Da Dagbladet i går fikk tak i klubbens assisterende manager fikk vi klare svar:

- Flo er ikke til salgs. Han skal ikke noe sted, roper Gwyn Williams over Nordsjøen.

- Ikke Fenerbache, ikke Roma - han blir her.
Punktum. Finale.
- Men dere har fått direkte forespørsler om Flo etter VM?

- Nei, ingen forespørsler og slett ikke noe bud, sier Williams.

- Flo er ikke til salgs!
Gjentar engelskmannen for femte gang i løpet av to minutter.

Ny sesong i blått

Tore André Flos rådgiver, Bent Arild Raknes, har frarådet stryningen å uttale seg.

- Tore André vil vente til han kommer på trening i Chelsea, og får vite noe konkret. De er så mange rykter ute og går. Flo vil snakke med Vialli først, og kommer ikke til å si noe før det er gjort, sier Raknes.

Dermed skulle det ikke herske noen tvil: Lille-Flo går på en ny sesong i blått. Denne uka begynner han oppkjøringen til sin andre sesong i Premier League.

Men det gjenstår å se om det blir som spillende eller benkeslitende Chelsea-spiller. Manager-uttalelsene fra Gianluca Vialli (34) kan tyde på at også årets sesong vil inneholde flere benkeminutter enn ønskelig for stryningen.

For det første:

- Mitt førstevalg som spiss heter Pierluigi Casiraghi.
Og - i samme slengen slår han fast at han slett ikke har planer om å skifte ut fotballskoene med dress kommende sesong:

- Jeg ønsker å være tilgjengelig til hver eneste kamp. Jeg kommer til å være med på alle treninger, og er klar til å spille, sier Vialli.

Tredjevalg

Så da hjelper det ikke det døyt at Lille-Flo spilte seg til verdensstjernestatus i Frankrike-VM.

For i Chelsea er Flo i beste fall Chelseas andrevalg.

Og bare for å svartmale enda mer:

Mest sannsynlig er han tredjevalg - i verste fall fjerde- eller femtevalg.

Vialli er stor beundrer av Gianfranco Zola, og Zola var den av Chelsea-spissene som var nærmest klippekort forrige sesong.

Får han det som han vil, gir landsmannen Vialli fotrappe Zola enda mer spilletid denne sesongen.

- Det er godt å hvile av og til, men ved å spille mer kontinuerlig er det lettere å finne seg sjøl, sier Zola. Verken Zola eller Casiraghi ble funnet gode nok til den italienske VM-troppen.

65 millioner

29 år gamle Casiraghi kom til London fra Lazio foran denne sesongen. Klubbvalget hans skyldes den samme mannen som nå utroper «Casi» til sitt førstevalg.

- Det var viktig for meg at Vialli var her. Jeg spilte med Vialli et år i Juventus og vi dannet en sterk angrepsduo, sier Casiraghi, som ble kjøpt for 65 millioner kroner.

I tillegg har Vialli Brian Laudrup i bakhånd. Dansken kan brukes både som kantspiller og spiss. Velger Vialli å bruke Laudrup lengst framme kan det bety at Flos ønske om å fullføre kontrakten med Chelsea vil være endret før nyttår.

# MER CHELSEA-JUBEL: - Flo er ikke til salgs, sier assisterende manager i Chelsea Gwyn Williams til Dagbladet. Dermed skulle det ligge til rette for flere jubelscener med Tore André Flo og Roberto di Matteo i Chelsea-trøya. # Foto: NTB/AP

Plugg:

Chelsea spilte treningskamp mot amatørlaget Kingstonian i helga. Casiraghi bommet på tre store sjanser i sin Chelsea-debut og ble byttet ut ved pause. Zola ordnet 1-0 midt i første omgang, mens unggutten Robert Wolleaston fastsatte sluttresultatet til 2-0 et kvarter før slutt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!