Flo knipset Nigeria-festen

NANTES (Dagbladet): Nigeria- Spania 3- 2. Tore André Flo tok fram pocketkameraet, og gjorde et begeistret forsøk på å zoome inn en oransjehåret afrikaner. - Nummer 10, han hadde det meste, sier Tore André Flo til Dagbladet.

Av ØIVIND A. MONN-IVERSENDet er like greit å forholde seg til tallet på ryggen. Som om ikke uttalen av de nigerianske navnene kan være vanskelig nok, så har flere av dem krydret de offisielle lagoppstillingene med både kalle- og kunstnernavn.

Nummer 10 omtales både som Augustine og Jay-Jay - men etternavnet er stort sett det samme:

  • Okocha.

Og han fikk Norges beste spiss til å hente fram superlativene.

- Han hadde fart, teknikk og var et stort uromoment, sier Tore André.

Han brukte kameraet flittig, og klikket både storebror og en rekke øvrige Drillos-venner inn i familiealbumet. Disse var med - for uten brødrene Flo:

Frode Grodås, Gunnar Halle, Ståle Solbakken, Vidar Riseth, Espen Baardsen, Roar Strand, Erik Hoftun og Vegard Heggem. I tillegg store deler av støtteapparatet, minus Drillo. Han satt hjemme i La Baule og gjorde de siste analyser fra Marokko-kampen før kveldsmøtet med alle spillerne.

Ingen sørget

Kanskje var det første og siste gang under Frankrike-oppholdet det bød seg en mulighet til å se en VM-kamp fra tribuneplass. Ekstra hyggelig da at Nigeria-Spania bød på VMs morsomste fotballkamp så langt. Med Spania som det litt bedre laget, og Nigeria som det desidert mest sjarmerende.

Med andre ord: Ingen andre enn spanjolene sørget over at Okocha og de andre nigerianerne plutselig eksploderte, og snudde en kamp Spania var i ferd med å få kontroll over.

Presset inn

- En morsom kamp med mye fart og mange episoder, sier Tore André.

- Virkelig artig, sier storebror Jostein.

- Underholdende, sier Frode Grodås.

De ble presset inn i spillerbussen av bryske sikkehetsvakter umiddelbart etter kampen, og hadde egentlig ikke lov til å si noe som helst.

Drillos fikk oppleve at Spania hadde de største og farligste sjansene - blant annet to meget store i åpningsminuttene. Spanjolene truet rommet bak Nigerias backer med hyppige løp og presist vinklede pasninger.

Ikke bra

Men Nigerias blanding av fart, fysikk og dribleferdigheter gjorde at spanjolene hele tida ble truet med diverse impulsive og giftige handlinger. Som da Garba Lawal dro seg ut på venstresida, og serverte et innlegg som Spanias keeper Zubizarreta klarte å skyve inn i eget mål.

- Han sjanset på at innlegget kom, og gikk for tidlig. Ikke spesielt bra, sier Drillos keepertrener Erik Thorstvedt.

3-2-målet fra Sunday Oliseh var heller ingen umulig oppgave, ifølge Thorstvedt. Skuddet var riktignok fryktelig hardt, men det kom fra nærmere 30 meter, og Zubizarreta hadde fingertuppene på ballen.

- Men han har hatt tunge stunder tidligere, og kommet tilbake, sier Thorstvedt.

Det gjør antakelig Spania også. Nigeria håper vi blir så lenge som mulig.