Flo-kopi til RBK?

Rosenborg har kastet sine øyne på Marel Baldvinsson (19), som regnes som det største spisstalentet på Island. - Han er ikke i klassen av umiddelbare Carew-erstattere, men er en mann vi har under oppsikt, sier RBK-trener Ola By Rise til Dagbladet.

Det er RBK-keeper Arni Gautir Arason som har anbefalt sin landsmann overfor RBK-ledelsen.

- Vi prøver å holde oss orientert om alle tipsene vi får. Men jeg kommenterer ikke direkte hva som skjer med han islendingen eller andre spillere vi er på utkikk etter, sier By Rise.

Flo-type

Hengslete og tekniske Marel Baldvinsson har klare formeninger om hvem han kan sammenliknes med på banen.

- Jeg er ganske lik Tore André Flo i spillestil. Han er også ett av mine forbilder som fotballspiller, sier Baldvinsson til Dagbladet.

Vi møtte den sympatiske islendingen på Island i fjor høst. Den gang sa Baldvinsson at han helst ville til Norge for å videreutvikle seg som fotballspiller. Han har tidligere takket nei til tilbud fra blant annet Queens Park Rangers i engelsk første divisjon. Norge frister mer.

- Unge islendinger lærer mye av å spille i Norge før de eventuelt reiser videre ut i Europa, mener Baldvinsson.

Stabæk-interesse

Baldvinsson har lenge vært i søkelyset til Stabæk. Allerede i fjor høst var han og så på forholdene i Bærums-klubben. En meniskskade hindret prøvespill i vinter, men Stabæk er fortsatt svært interesserte.

- Vi ønsker å se ham så snart han blir skadefri. Han er en av de spillerne vi vurderer som spisser i klubben på litt lengre sikt, sier sportslig leder i Stabæk, Tom Schelvan.

Ifølge Baldvinssons agent, Lars Petter Fosdahl, er stortalentet i full trening etter meniskproblemene. - Jeg regner med at han skal være i kampform i løpet av juni. sier Fosdahl.