Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flo legger opp for tredje gang

- Nå gleder jeg meg til fjellturer i vakre Sogndal og å se på fotball i stedet.

SLUTT - IGJEN: Tore André Flo setter karrierepunktum for tredje gang, så gjenstår det å se om 39-åringen holder ord denne gangen.Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
SLUTT - IGJEN: Tore André Flo setter karrierepunktum for tredje gang, så gjenstår det å se om 39-åringen holder ord denne gangen.Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Tore Andre Flo (39) har bestemt seg for å legg opp som fotballspiller - for tredje gang. Det avslørte Sogndal-spilleren i et intervju med TV 2 Sporten tirsdag ettermiddag.

- Jeg tror sier seg selv hvorfor jeg legger opp. Jeg har blitt 39 år gammel og har drevet på veldig lenge. Jeg har hatt veldig mange oppturer, men også noen nedturer. Jeg føler at tida er inne nå. Nå gleder jeg meg til fjellturer i vakre Sogndal og å se på fotball i stedet, sier Flo til TV 2.

Flo la opp første gang våren 2008 etter halvannet år i Leeds, men pensjonisttilværelsen ble kortvarig da hans gamle lagkamerat fra tida i Chelsea, Roberto Di Matteo, lokket ham til et comeback i MK Dons seinere samme år. Våren 2009 ble han imidlertid løst fra kontrakten, og var to år borte fra fotballen før han plutselig meldte seg spilleklar for Sogndal før tippeligastart i fjor.

Stryningen startet seniorkarrieren nettopp i Sogndal, og fortsatte i Tromsø, Brann, Chelsea, Rangers, Sunderland, Siena, Vålerenga, Leeds United og Milton Keynes Dons. 39-åringen fikk én kamp fra start, 21 innhopp og scoret to mål for laget fra saftbygda før det altså var slutt igjen.

- Jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk mulighet til å avslutte i Sogndal og Norge. Det er ikke alle som hadde satset på 38-åring som hadde vært ute fra fotballen i to år. Jeg har hatt en kjempefin tid. Vi holdt oss i fjor, og vi ligger an til å klare det i år også. Jeg er utrolig glad for denne siste sjansen, sier Flo, som kommer til å savne å være en del av garderobekulturen.

Mannen som spilte hovedrollen i det som trolig er tidenes norske landslagsøyeblikk, nemlig seieren mot Brasil i Marseille sankthansaften 1998, har ikke detaljplanlagt hva han nå skal gjøre, men er lysten på å fortsette innen fotballen.

- Jeg kommer nok til å holde meg innen fotballen. Jeg har tatt de fleste trenerkursene, så jeg har lyst til å prøve meg innen den biten. Men akkurat nå har jeg tatt avgjørelsen om å slutte å spille, så får jeg tenke videre på hva skal gjøre i etterkant, men jeg kommer til å savne dette. Jeg er interessert i å jobbe med spillere som vil bli best. Det trigger meg, og forhåpentligvis får jeg muligheten til det, sier Flo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media