Flo ler av overgangsryktene

I går morges våknet Tore André Flo til avisoppslag som fortalte at han ønsket seg til tyrkiske Fenerbache. I går kveld avsluttet han en mulig spissdiskusjon før EM.

Overgangssaken er sjølsagt bare tøv, men det siste er helt sant.

- Det var godt å få til en landskamp igjen, sier Chelsea-spissen til Dagbladet.

Og ler - av lettelse og tyrkisk mediahype om et mulig flyttelass til kaotiske Istanbul.

- Det har vært veldig mye styr her nede, sier Tore André. - Og så skriver de så mye rart i avisene. Men nei, jeg kommer nok ikke til å flytte til Tyrkia. Det er jo bare tøv alt sammen.

Men Tore André Flo som spiss i Norges 4- 5- 1 formasjon er alvor. Og for Tyrkia så mye alvor at han så ut som en magnet. For var det ikke to motstandere rundt ham, så var det tre. Eller fire.

- Det var det som skjedde på 1- 0, sier den norske tiltrekningskraften. - Jeg tror det kom tre mann der da jeg fikk ballen. Og så var John Arne Riise helt fri på venstrekanten. Det var veldig fint at han scoret.

Mål var det eneste Chelsea-Flo manglet i går kveld. Og et straffespark - en avgjørelse dommeren angret for at han ikke tok.

- Han sa faktisk til meg at han sannsynligvis hadde dømt feil, sier Flo. - Det

var et soleklart straffespark.

Nesten drømmemål


Skuddet han sendte i tverrliggeren helt der borte hvor den horisontale møter den vertikale skinte det like mye av. Og - det handlet bare om et par centimeter.

- Det er sjelden jeg prøver et skudd fra så langt hold (25 meter), sier Tore André. - Hadde den gått inn, ville det vært et drømmemål.

Da Roar Strand headet inn 2- 0 kom RBK-spilleren snikende inn bak ryggen på ham med all oppmerksomheten.

- Det var to mann der og ballen gikk rett over hodet mitt, sier Tore André.

På baksida spikret Strand en trygg og sikker borteseier.

- Jeg vil helst ikke uttale meg om spisskonkurransen, men jeg føler at det gikk veldig bra, sier Tore André. - Sjøl om jeg innimellom føler meg veldig ensom. For det å spille spiss i det norske landslaget er helt annerledes enn det jeg gjør i Chelsea. Man kommer ikke så ofte til sjanser, og må ta vare på det man får.

Ensomt på topp


I første omgang - da Norge sleit med å vinne ballen fra Tyrkia - følte Tore André Flo tilnærmet håpløshet. Da bruddet kom - og han spilte John Arne Riise fri ute på venstrekanten - skiftet kampen karakter.

- Når vi får ballen litt i laget, får roet oss ned og spilt litt fotball blir alt så mye lettere, sier han. - Andre omgang var veldig bra fra vår side.

I dag reiser Tore André Flo hjem til London og Chelsea med en god følelse. Han har spilt en strålende landskamp, fått tilbake tryggheten og så slipper han alt maset i Istanbul.

- Jeg har ikke vært fornøyd med de siste landskampene mine, så dette var veldig bra.

- Jeg har grunn til å smile, sier Tore André.

`KLART STRAFFESPARK: Her blit Tore Andrê Flo felt og snytt for straffespark.