Flo løftet Chelsea

Wimbledon - Chelsea 2-1. Gianluca Vialli vraket Flo og Zola fra start og satte seg sjøl alene på topp. Flo kom inn etter pause, og holdt på å redde Chelsea fra cupydmykelsen mot Wimbledon.

Spissparet som har satt Chelsea på gullsporet i Premier League fikk aldri sjansen til å spille laget til semifinale i ligacupen. Istedenfor å gi «Flola» tillit på topp valgte Vialli å ta hele spissjobben alene fra start mot London-rival Wimbledon.

Det gikk helt galt.

Sjefen skapte ingenting på topp i den omgangen han løp rundt på ensom måljakt i Chelsea-angrepet.

- Han valgte å spille alene på topp. Meningene var at vi skulle demme opp for deres spillestil, men det fungerte ikke noe særlig, sier Tore André til Dagbladet.

- Misfornøyd med å sitte på benken?

- Nei, det var jeg forberedt på. Grunnen til at jeg spilte framfor Zola var at han skulle hvile på grunn av reising i helga.

Robbie Earle stanget inn 1-0 etter tjue minutter i første omgang. Etter pause kom Tore André inn. Vialli la om fra én til to spisser, og vips liknet Chelsea på en tittelkandidat igjen. Mye takket være stryningen.

- Det fungerte mye bedre i dag enn sist, mener han.

Flo ga nytt Chelsea-håp på 0-2 fire minutter før slutt. Nordmannen stjal ballen fra en Wimbledon-forsvarer nede ved dødlinja, forserte inn i sekstenmeteren og serverte ballen til sin italienske sjef. Vialli takket og bukket, og sklei inn 1-2.

Minuttet seinere var Flo på farten igjen. Men da han skulle smelle til sto Vialli i veien.

- Vi fikk ikke helt bestemt oss for hvem som skulle avslutte, og det ble bare tull, forteller Tore André.