Flo må vekk hvis det blir nedrykk

Siena klarer ikke lønna til Tore André Flo om det blir nedrykk til Serie B. Flo frykter at det går galt og lytter samtidig nøye til kona Randi og de tre barna. Som trives desidert best i England.

BEOGRAD (Dagbladet): - Vi har fem poeng ned, og de poengene tror jeg jammen vi trenger. Vi har igjen både Milan og Juventus hjemme, har spilt ferdig mot de andre lagene i bunn og har ikke vunnet borte ennå. Dette blir tøft, sier Tore André Flo.

Han ga Siena foreløpig pusterom da han ble matchvinner mot Udinese søndag. I går var han tilbake i landslagstroppen for første gang siden Spania-kampene i fjor høst. Samtidig forbereder han seg på at familien risikerer flytting til sommeren - igjen.

- I denne bittelille klubben er jeg nesten sikker på at mange av spillerne gå, om vi rykker ned, sier han.

Han har ett år igjen av kontrakten, men har allerede snakket med agenten sin, Gunnar Martin Kjenner.

- Vi har vel sett at Siena ved nedrykk får problemer med å holde på ham av reint øknomiske grunner, sier Kjenner til Dagbladet.

- England føles hjemme

Tore André har fått en fotball-opptur i Siena. Men familiært og sosialt har det tidvis vært tøft. Det har ikke lyktes å få en nordmann nummer to til Siena - slik Flo ønsket seg da han skrev under. Martin Andresen, Jon Inge Høiland og Azar Karadas har alle blitt vurdert og avvist av Siena. Flo-familien har beholdt huset sitt i Ascot utenfor London. Dit reiser Randi og ungene så snart de får sjansen.

- Ja, Randi trives best i England. Hun dro dit i dag da jeg dro hit, sier han.

For Flo er dette et dilemma. Skal han søke seg tilbake til England. Eller fortsette i Italia.

- Det går bedre og bedre for oss i Italia også. Men skulle det bli noe, så måtte det være tilbake til England. Det føltes litt hjemme etter hvert, sier han.

Uansett forlenger han neppe kontrakten med Siena utover den gjeldende.

- Nei, det tror jeg ikke.

Vil ta ansvar

Agent Kjenner tar det foreløpig rolig.

- Holder Siena seg, så er det jo ikke noe problem, sier han.

Men Kjenner skjønner godt at Tore André vektlegger familiens behov tungt.

- Han er jo en sosial og samvittighetsfull fyr. Den samme vurderingen gjorde han da han snakket med Åge Hareide om landslaget i fjor høst. Det avgjørende for at han takket ja til å fortsette, var at han slipper å være med på alle privatkampene, sier Kjenner.

Men når Flo først er i troppen, vil han ta større ansvar enn han har gjort tidligere - utenfor banen. Med 73 kamper er han den desiderte veteranen i troppen mot Serbia. Vidar Riseth er nestemann med 41.

- Ja, det er vel på tide at jeg drar litt av lasset, jeg også. Jeg har ikke vært typen til å gjøre dette før, men jeg har jo fått en god del erfaring etter hvert, sier han.

Foretrekker Italia

Åge Hareide liker godt at Tore André nå føler seg klar for meransvar.

- Det er veldig bra av Tore André. Vi vil ha mange ledere i gruppa, og de erfarne spillerne som har vært med, har til nå vært veldig flinke. Som Ronny Johnsen nå sist i Nord-Irland. Tore André med sin lange erfaring og fartstid bør være en viktig og god guide for de unge spillerne vi har i laget. Han er jo også et godt eksempel, gjør alltid sitt beste, står på og er positiv i miljøet.

Hareide forstår at Flo-familiens dragning tilbake mot England. Men håper innerst inne at han blir i Italia.

- Tore André har bodd såpass lenge i England, og trives vel godt på øya. Men det er ingen tvil om at han har fått trent godt i Italia. Han virker i god fysisk form og har spilt godt for Siena i en rolle som også er bra for oss.

- Sannelig om jeg vet, det hadde kanskje vært best om en annen italiensk klubb hadde plukket ham opp. Man kan jo håpe, sier Hareide.