Flo-mål mager trøst for Chelsea

Gårsdagens gigantoppgjør mellom Barcelona og Chelsea, ble først og fremst en oppvisning av Rivaldo. Brasilianeren bommet på straffe, scoret på straffe, og viste hvorfor han regnes som verdens beste fotballspiller.

Tomåls-ledelsen som Chelsea hadde med seg til Spania, var spist opp ved pause. Resten av kampen ble en fest med praktmål, klikk klakk-spill og utvisninger. Til slutt var det millionær-legionærene i Chelsea som måtte strekke våpen. Tore André Flo gjorde et helhjertet forsøk på å redde kvelden med sin scoring etter 60 minutter, men forgjeves.

Rivaldo-show

Barcelona var ubeseiret i Champions League før den første kvartfinale møte mot Chelsea, har slitt de siste ukene. Men før kampen var det en voldsom sjøltillit som preget hjemmelaget.

- Vi trenger bare vinne 2- 0. Jeg er helt sikker på vi slår Chelsea, sa midtbanestjernen Rivaldo rett før kampen.

Og det var Rivaldo som først satte 100000 fotball-gale catalanerne i fyr og flamme etter 24 minutter. Han tok et frispark som gikk via hodet til Babayaro i Chelsea-muren, og rett i målet bak en utspilt Ed de Goey. 1- 0.

Da var stemningen elektrisk på gigantiske Nou Camp.

Superspisser

Scoringa var Rivaldos niende mål på tolv kamper i Champions League. Sammen med Patrick Kluivert (sju mål) og Luis Figo (fem mål) har de tre angriperne puttet inn 22 mål på tolv Champions League-kamper.

Målet ett minutt før pause, var en klassiker i så måte:

Patrick Kluivert dro seg fri fra Chelsea-stopperne og skuddet smalt i stolpen - men portugiseren Luis Figo fanget returen, og satte den iskaldt i mål. 2- 0 og Barcelona hadde de målene de trengte for å avansere.

Tore André Flo klarte å forkludre en tidlig fest i Barcelona.

Iskaldt

På stillingen 2- 0, knappe 20 minutter ut i andre omgang, viste nordmannen seg fram. Målet var en gedigen gavepakke fra Barca-keeper Ruud Hesp. Nederlenderen ble presset av Zola, og klarerte ballen rett i beina på Flo. Fra 16 meter satte Tore André ballen sikkert i venstre hjørne.

Da var det helt stille på fullsprengte Nou Camp. Chelsea var videre.

I kvarteret etter scoringen, hadde Chelsea god kontroll på kampen. Helt til Dani dunket inn 3- 1, og lagene sto likt. Like etter ble Rivaldo felt, og kunne sjøl avgjøre kampen fra straffemerket. Men mannen som ble kåret til verdens beste spiller i fjor misset. Dermed ble det ekstraomganger.

Hevn

Men Rivaldo fikk sin hevn i ekstraomgangene. Figo ble felt. Babayaro utvist, og Rivaldo lot seg ikke affisere av presset fra hjemmepublikummet. Rolig gikk han fram og satte han ballen i mål fra krittmerket. At Patrick Kluivert satte punktum med 5- 1 like etter, var bare en kuriositet i forhold. Og sjøl om Tore André Flo yppet seg en stakket stund, var dette Rivaldos store kamp.

per.angell.berntsen@dagbladet.no

VERDENS BESTE: Rivaldo bommet på den første straffen, men scoret på den andre for Barcelona.
JUBEL TIL LITEN NYTTE: Tore Andrè Flo var en stakket stund match-helt for Chelsea i Barcelona.