Flo og befrielse

RIGA (Dagbladet): Latvia- Norge 1- 2. Det var ikke flott, det var ikke vanskelig og i den store sammenhengen var det ikke spesielt viktig heller. Men befriende var det - for Tore André Flo.

- Etter så mye fokus på måltørken min kan dette være målet som gjør meg god igjen, sier matchvinneren til Dagbladet.

5. juni scoret Tore André Flo Norges seiersmål mot Albania i Tirana. 7. august scoret han for Chelsea i Premier League-åpninga mot Sunderland. Og der har du det - Flos mål-total og store problem.

Som kan ha blitt løst her i Riga i går kveld.

- Det har gått veldig trått i det siste, innrømmer Chelsea-reseven. Jeg har slitt, vært utafor og på toppen av det har jeg sittet på benken. Og derfor håper jeg at denne scoringa kan gi meg et løft.

- Akkurat nå føler jeg meg i hvert fall veldig glad.

- Hvor frustrerende har det vært?

- Det er først de siste ukene at jeg virkelig har merket det. Og det tror jeg skyldes at det etter hvert ble mer og mer fokus på min person og det jeg ikke fikk til.

- Men er det så enkelt at en scoring kan løse alt?

- Nei, ikke enkelt. Men ofte hjelper det veldig mye, sier Tore André.

Blendet av lyset

En annen målscorer i omtrent samme situasjon er Ole Gunnar Solskjær. Han skjøt seg ut av sin personlige bakevje ved å gi Norge ledelsen i går kveld. Ikke all verdens mål det heller - but who cares.

Så lenge det teller.

- Jeg ble blendet av de store lyskasterne og traff nesten ikke ballen i det hele tatt, sier Solskjær om volley-gleden til 1- 0.

- Det var derfor ballen gikk i bakken og spratt mot stanga før den lurte seg inn. Men mål er mål og det hjalp Norge til å vinne kampen

- Og så var jeg jo med på den andre scoringa også.

- Så du ser det ikke som en liten personlig seier?

- Det betyr mer for folk som håper Norge skal vinne fotballkamper enn det gjør for meg. Det er jo bare en scoring til i statistikken. For jeg må innrømme at jeg har spilt mange kamper mye bedre enn jeg gjorde her.

Tore André Flo opplevde altså fotballkampen som et personlig lyspunkt. Solskjær var ikke fornøyd med annet enn resultatet. Men begge er enige om følgende:

- Det kan ikke ha vært spesielt hyggelig å se på.

Semb imponert

- Dette var den femte borteseieren i EM-kvalifiseringa, sier Nils Johan Semb. - Klart jeg er happy. Og fordi det var tett og tøft, og Latvia var langt flinkere til å forsvare seg enn de var da de slo oss 3- 1 på Ullevaal, så er jeg fornøyd med gutta.

Det er en god vane å vinne slike fotballkamper også.

På forhånd var Nils Johan Semb usikker på hvordan den enkelte ville reagere på det faktum at kampen ikke betydde filla. Men spillernes innsats fastslo at seiersviljen er en iboende egenskap i det norske laget. Og derfor kom også gevinsten et par minutter før slutt.

Fordi gutta ville det.

- Med tanke på at vi allerede var klare for EM er jeg imponert over jobben. Men sjølsagt må de offensive kvalitetene bli mye bedre.

  • I november skal Norge spille årets siste landskamp på Ullevaal. Det gjelder bare å finne en motstander. Og med uavgjort eller seier vil Sembs Norge være ubeseiret i 1999.

Det er imponerende det også.

MATCHVINNER: - Dette kan være målet som snur alt for meg, sier Tore André Flo.