Flo og Carew på topp

Norge stiller med en offensiv ellever i morgen. Sjekk startoppstillingen her.

Si din mening: Hvem bør spille i morgen? BEOGRAD (Dagbladet.no): Åge Hareide holder kortene tett inntil brystet før morgendagens privatkamp mot Serbia og Montenegro i Beograd. Landslagssjefen benyttet spillsekvenser i går, mens formasjonene først ble drillet i dag.

Årsak: Han ønsker ikke gi den serbiske landslagsledelsen noe gratis.

Carew fra start

Men Hareide har ikke tatt med Italia-proffene John Carew og Tore Andre Flo til Serbia for at de skal sitte på benken. Det er første gangen de to er tatt ut i en landslagstropp under Hareide, og allerede før avgang Oslo ga landslagssjefen tydelige signaler om at de to skulle spille. Flo som hengende spiss, og Carew som spydspiss i en 4-2-3-1-system.

Akkurat sånn er det blitt på treninga også, Flo bak Carew. Da betyr det ingenting at Morten Gamst Pedersen scoret to i Nord-Irland.

 • På bakgrunn av dette tror Dagbladet.no Norge stiller med følgende elleve spillere fra start i morgen kveld:

  Keeper: Thomas Myhre

  Forsvar: Christer Basma - Vidar Riseth - Claus Lundekvam - Ståle Stensaas

  Midtbane: Jan Gunnar Solli - Martin Andresen - Magne Hoseth - John Arne Riise

  Spisser: Tore Andre Flo - John Carew

  Utradisjonell høyrekant


  Dagbladet.no tror Solli starter på høyre kanten på midtbanen. Han fikk rollen på Hareides drilling av den offensive delen av laget. Han beholdt seinere nøyaktig samme rolle kampspill 11 mot sju.

  I utgangspunktet var troppen skreddersydd for at Thorstein Helstad skulle starte på kanten, men vridningen Helstad fikk i kneet på gårsdagens trening setter sannsynligvis Helstad helt utenfor kampen.

  Riise flyttes opp fra backplassen mot Nord-Irland, fordi Hareide vil prøve ham framover. I dag har Stensaas hatt Riise foran seg i alle øvelser.

  I tillegg tror vi Brede Hangeland bare får én omgang som midtstopper, fordi han sliter med ømme lysker.

  Hoseth og Andersen overbeviste stort sentralt mot nordirene, og fortsetter som midtbanedynamoer i morgen.

BEGGE SPILLER:</B> I går sto de fram som angrende syndere. I morgen spiller John Carew spydspiss, John Arne Riise er offensiv kant.
OVERRASKELSEN:</B> Jan Gunnar Solli, indreløper i RBK, får sjansen som høyreving mot Serbia og Montenegro. Tror vi.