Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League 2018/2019

Flo om den nye Chelsea-situasjonen: - Skuffende

For andre gang i løpet av de siste seksten åra forbereder Chelsea-spillerne seg til en sesong uten Champions League-fotball.

GAMMEL CHELSEA-HELT: Tore André Flo spilte for Chelsea mellom 1997 og 2000. Nå er han ansatt i London-klubben. Foto: REUTERS/Ian Hodgson
GAMMEL CHELSEA-HELT: Tore André Flo spilte for Chelsea mellom 1997 og 2000. Nå er han ansatt i London-klubben. Foto: REUTERS/Ian Hodgson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ser fram til den nye sesongen. Men Chelsea er en klubb som vil være i Champions League. Det er litt skuffende med Europa League-spill, sier Tore André Flo til Dagbladet.

Flo bøtta inn mål for Chelsea fra 1997 til 2000. Etter å ha jobbet med Chelseas akademi jobber han nå som ambassadør for London-klubben, i tillegg til at han følger opp Chelsea-spillerne som er på utlån i andre klubber.

Sist den regjerende FA-cupmesteren forberedte seg til en sesong uten Champions League-fotball var i 2016, etter den svake sesongen i forveien som endte med 10.-plass.

Da var det første gang på 14 år at Chelsea ikke skulle være med i det gjeveste selskapet i europeisk klubbfotball den påfølgende høsten.

- Viktig å bli topp fire

Etter fjorårets 5.-plass røk både jobben til Antonio Conte og plassen i Champions League. Istedenfor at gjestene på Stamford Bridge til høsten kunne vært Barcelona, Real Madrid og Bayern München, er heller Jablonec, Akhisar Belediyespor og Vorska Poltava mulige motstandere.

- Vi satser på å være med helt i toppen i serien denne sesongen. Det blir viktig å komme blant de fire beste, sier Flo til Dagbladet.

Med de nye regelendringene fra UEFA er nemlig topp fire-lagene fra England, Spania, Italia og Tyskland direkte kvalifiserte til Champions League.

Stjerner på vei bort?

Uten Champions League-spill som gulrot blir Chelsea med ett en litt mindre attraktiv klubb å spille for denne sesongen. Nøkkelspillerne Eden Hazard, Thibaut Courtois, N'Golo Kanté og Willian har alle blitt linket bort i sommer.

NY CHELSEA-DUO: Den gamle Napoli-duoen Jorginho og Maurizio Sarri skal prøve å føre Chelsea tilbake til Champions League. Jorginho fra sin midtbaneplass, Sarri fra benken. Foto: NTB Scanpix
NY CHELSEA-DUO: Den gamle Napoli-duoen Jorginho og Maurizio Sarri skal prøve å føre Chelsea tilbake til Champions League. Jorginho fra sin midtbaneplass, Sarri fra benken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Chelsea-fansen har heller ikke virket særlig fornøyde med aktiviteten på overgangsmarkedet så langt. Kun Jorginho (Napoli) og den 38 år gamle keeperen Robert Green (klubbløs) har blitt hentet inn av den nye treneren Maurizio Sarri (Napoli).

Det bør imidlertid nevnes at mye fortsatt kan skje, da overgangsvinduet er åpent fram til torsdag 9. august klokka 18.

Spennende trener

Ett av få lyspunkter den siste tiden har vært den nye treneren Sarri, som har virket som et friskt pust den første måneden i sin nye jobb. Han har enda til gode å vinne et trofé i sin trenerkarriere, men har vunnet mange hjerter på veien.

Som Napoli-trener satte laget hans Serie A-rekord i 2016/2017-sesongen for antall mål scoret i løpet av en sesong (94).

Napoli har i det hele tatt spilt svært underholdende fotball de siste sesongene, og der Contes holdning til fotballen handlet mye om hardt arbeid, har Sarri snakket mer om at det skal være gøy.

SYRLIG: José Mourinho (54) møtte pressen etter 3-0 seieren over Vålerenga på Ullevaal. Her fikk Manchester United-manageren spørsmål om et utspill fra Chelsea-manager Antonio Conte. Mourinho svar har gått verden rundt. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Alle som starter med en lek eller et spill når de er barn, gjør det fordi det er gøy. Vi presterer ofte best når barnet i oss våkner til liv. Målet mitt er å ha det gøy så lenge jeg er her, i tillegg til at vi skal være konkurransedyktige i alle turneringene vi er med i. Jeg er overbevist om at fansen kommer til å få det gøy hvis laget har det gøy også. Den største gaven du kan få i livet er å ha det gøy mens du jobber, sa Sarri på sin første pressekonferanse i juli.

Chelsea tapte 2-0 mot Manchester City i Community Shield i går.

London-klubben serieåpner mot Huddersfield lørdag 11. august klokka 16. Kampen vises ikke på norsk TV.