Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flo-perle til ingen nytte

Everton- Chelsea 3- 1. Sju minutter før pause sendte Tore André Flo (24) Chelsea i ledelsen med et sekunds oppvisning i utsøkt ballbehandling. Men som du skjønner av resultatet: Resten handlet om Everton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For i strid med de fleste tips, ble aldri dette en kamp som kom til å dreie seg om Everton-keeper Thomas Myhre (24).

Med ett unntak: Møtet med landsmannen Flo i det 37. minutt av første omgang. Men da var Myhre sjanseløs.
Og i et øyeblikk så det ut som om Tore André Flo var det samme:

  • Han forsøkte å nå et innlegg før en Everton-forsvarer, men oppnådde ikke annet enn å stange ballen ned i kroppen hans.

Men Flo orienterte seg raskest i kaoset innenfor sekstenmeteren, kontrollerte først den sprettende ballen med utsida av høyrefoten, før han med samme kroppsdel smelte inn 1- 0.

Gullit inn

Myhre ramlet på baken av trykket - og sikkert også litt i forfjamselsen over at det var mulig for en spiss å omforme en såpass kinkig situasjon til scoring. Og til og med en nordmann.

Et teknisk A-moment utført på et sekund. Men stort sett det eneste Tore André fikk utført i går. 20 minutter før slutt ble han byttet ut med Vialli.

Og et par minutter seinere byttet manager Ruud Gullit inn seg selv - og hevet faktisk Chelsea fra tannløst til småfarlig.

Bredsida

Men Michael Duberrys utsøkte, skrudde selvmål sju minutter før slutt ødela definitivt kvelden for formsvake Chelsea.

Everton utliknet bare to minutter etter at Flo hadde gått opp i ledelsen:

  • Gary Speed la inn bredsida i en slags blanding av skudd og takling, og fikk lurt ballen inn fra død vinkel på bakerste stolpe: 1- 1.
  • Et drøyt kvarter etter pause brukte Duncan Ferguson albuene, ryddet seg plass for en spesialheading og styrte corneren ned i bakken og opp i ledelsen. 2- 1.

Selvmålet til Duberry er allerede nevnt. 3- 1.

Og både Ferguson og Speed hadde ytterligere sjanser til å øke ledelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!