Flo raste mot Israel

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset- Hapoel Tel Aviv 1- 0, 4- 2 på straffer. Jostein Flo (33) var fly forbannet over behandlingen han fikk av oppasser Israel Cohen. Med minimal medfølelse fra dommeren måtte stryningen gjennom sitt livs første straffekonk for å sikre E-cup på Ullevaal seinere i høst.

For etter 1- 0 ved full tid - 1- 1 sammenlagt - måtte drammenserne ut i ekstraomganger i kulda på Marienlyst i går. Og da Flo heller ikke der klarte å riste av seg Israel-ryggsekken sin, var det duket for straffedrama. Der sendte Flo den første straffa via keeper og i mål, og la grunnlaget for seieren.

- Veldig artig med straffer. Men det var i grunn en håpløs kamp, sier Jostein til Dagbladet. - For vi fikk jo aldri kommet i gang med spillet. Dommeren blåste for den minste ting, og så var gutta på dette rare laget vi spilte mot «skadd» og halte ut tida.

Og da blir storebroren til Tore Andre sinna. Ordentlig sinna.

Usportslige

For når oppasser Israel ufortjent får frispark med seg i annenhver hodeduell - og att påtil ligger halvdød igjen på graset - kokte Jostein Flo over. At han ikke fikk gult kort for kjeftbruk på den bulgarske dommeren eller beinskjøre Israel er i beste fall merkelig. I det 89. minutt kunne han også fått det røde: Jostein tok tak i Israel Cohen og sendte han med nesa først i graset. Dommeren valgte å overse brytegrepet.

- Jeg måtte bare riste meg løs. Det var ingenting, forklarer hodespesialist Flo.

Som til slutt kunne slippe jubelen løs etter en meget dramatisk straffesparkkonkurranse.

For etter at Lasse Olsen hadde skutt den femte SIF-straffa i mål, reddet keeper Glenn Arne Hansen det avgjørende sparket fra Tel Aviv-gutta. Og da var irritasjonen raskt omgjort til hemningsløs glede.

- Dette er helt fantastisk. Det føles spesielt bra at vi slår ut disse usportslige spillerne på denne måten. For det må være ekstra surt for dem å tape på straffer, jubler keeperhelt Hansen.

Milioninntekter

Slik følte Hapoel-spillerne det helt sikkert. For de satset hele kampen på å ligge i forsvar, og etter hvert å vinne straffesparkkonkurransen. Spesielt etter at de fikk en spiller utvist i det 72. minutt.

Og dermed blir det altså 1. rundekamper på Strømsgodset i UEFA-cupen. Ifølge SIFs daglige leder, Ole Arvesen, spilles hjemmekampen på Ullevaal i Oslo for å få plass til flere tilskuere enn på Marienlyst - forutsatt at laget trekker en forholdsvis attraktiv motstander. Da blir det også millioninntekter til Godset-kassa.

- Det spiller ingen rolle hvem vi møter. Jeg ser fram mot de kampene uansett, sier Flo.

Og forsvinner ut i høstkulda i kortbukse. Jostein Flo kom inn som innbytter i det 65. minutt.