Flo rett til himmels

LONDON (Dagbladet): Chelsea- Sunderland 4- 0 (2- 0). Gianluca Viallis blå verdensarme er mer enn påmeldt til årets gulljakt. I går ble bryggerigampene fra Sunderland sendt nordover som nødslakt. Tore André Flo spilte i atten minutter og brukte fire minutter på å få stange seg inn i Stamford Bridges sesongsjel.

- Ja, jeg var spillekåt i dag, men jeg gidder ikke å bruke tid på å spekulere på om jeg burde ha spilt mer. På forhånd var vi enige om at jeg skulle innpå de siste tjue og da jeg kom innpå gikk det veldig bra, sier Tore André Flo som var nære på å bli tomålsscorer.

I så fall ville begge Flo-målene vært via stryneluggen. Flos første kom etter eksemplarisk spill, vegg mellom Zola og Alberto Ferrer, før Flo gikk opp og stanget ballen inn i sjela til et fullsatt Stamford Bridge. Et par minuttere seinere kunne han gjort det samme en gang til. Men: Dønn aleine foran mål smøg ballen seg utafor Sunderlands gode danskekeeper Thomas Sørensen.

Verdensklasse

- Jeg var vel litt for svett i lugger akkurat der, men jeg ble enig med Ray Wilkins (assistenttrener) om å trene mer på hodet, sier Tore André og smiler.

Et smil alle Chelseas verdensklassespillere hadde i går ettermiddag.

Nyervervelsen, og midtbaneverdensmester for Frankrike, Didier Dechamps, kan komme til å bli akkurat det Chelseas manglet i fjor: En viktig magnet på midten.

I gårsdagens debut var han alltid involvert der det var ball. Med overblikk, arbeidskapasitet og ro.

Blå bølger

En ro som London-lagets andre nye spiller, og Flos spissrival, Chris Sutton fullstendig manglet i debuten. Fullstendig. To ganger ble Sutton spilt fram til 400-prosent sjanser. Uten resultat.

OK for Tore André.

Han brukte fire minutter som Sutton-reserve på å ordne Chelseas tredje mål. En scoring som aspirerer til pensum i den berømte Premiere League-læreboka til rektor Scheie. Forresten var det mye ved Chelseas spill i går som kan brukes i fagbøkene.

Gustavo Poyet, som gikk skadd i en lang periode forrige sesong, viste at han blir en målskurk. Poyet ordnet 1- 0 på hodet. Hans andre fikk de blå bølgene til å gå tribunelangs på Stamford B. Etter et langt framspill tok han ballen på en hel saksevolley. Ballen satt klistra oppi der du veit.

- Kunne vunnet 10- 0

- Vi kunne ha vunnet 10- 0, vi hadde utrolig mange sjanser. Men nå har vi i alle fall fått en bra start på sesongen, sier Tore André Flo.

Men OBS-OBS:

Nyopprykkede Sunderland var absolutt ingen målestokk for Chelsea. lett blir det neppe i fortsettelsen.

<B>FLYR HØYT: </B>Chelsea gikk rett til tabell topp etter solide 4-0 mot Sunderland. Tore Andre Flo kom inn som reserve og scoret etter fire minutter.