Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flo-scoring vil redde kvelden

GLEM RESULTATET, glem underholdningen - det viktigste som kan skje landslaget i kveld er at Tore André Flo scorer et mål. Det kan gi litt liv til nok en treningskamp der spillerne skal praktisere balanseøvelsen å holde seg skadefrie, samtidig som det skal ytes såpass at ingen skal anklage dem for å ta lett på oppgaven.

Og da blir det som så ofte før: Temmelig tamt og innholdsløst. Forhåpentligvis med unntak av den eneste spilleren som virkelig har noe å spille for i kveld.

TORE ANDRÉ FLO tåler ikke å bli sammenliknet med sin egen storhetstid. Men sammenliknet med norske spisser flest, er han fortsatt en av de beste. Og på ett viktig punkt er han best av alle:

  • Som såkalt møtende spiss.

EN SÆRNORSK konstruksjon av et hedersbegrep en gang fra tidlig Drillos-tid - inntil nettopp Flo kom og demonstrerte at det ikke var noe motsetningsforhold mellom å være møtende og stikkende.

Flo var begge deler. Og verken før eller seinere har noen klart kombinasjonen like godt. Ikke Solskjær. Ikke Carew. Ikke Iversen. Ikke noen andre heller.

DET ER LETT å bli forledet til å tro at Flo ikke kan spille fotball lenger. Av statistikk og lumpne kåringer. Og at det nærmest virker som om Semb er pålagt å overholde en eller annen evighetskontrakt fra slutten av 90-tallet.

Fra den gangen Flo sto fram som den beste spissen Norge har hatt. Kanskje den beste fotballspilleren overhodet.

MEN SEMB har ikke flere dyktige spisser enn at han trenger Flo i så god form som mulig. Solskjær blir mer og mer tilrettelegger og Carew trenger en dyktig makker for å gjøre det han kan best. Og så lenge Steffen Iversen ikke klarer å bli frisk, og utfordrerne ikke klarer å ta det siste steget opp, er det naturlig at Semb holder på Flo.

Selv om det for noen kan virke urettferdig og kanskje litt destruktivt å dyrke en spiller som åpenbart har vært bedre før.

MEN FOR FLO er det mest hans egen forhistorie som gjør ham til en tvilsom mann i landslagstroppen. Rent sportslig er han god nok. Og han viser det i kveld.

For første gang siden høsten 1999 scorer Flo for Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media