Flo skal fly mot Skottland

MONTPELLIER (Dagbladet): - Skal vi slå Skottland må vi opp et hakk i vilje og prestasjon, sier Tore André Flo. Etter en natt med skuffelse, frustrasjoner og Brasil- Skottland på reprise-TV er han endelig ferdig med Marokko. Og til Dagbladet forteller han hva som må til for VM-suksess. Med onsdagen i tankene likner det mest på alt.

- De første 20 minuttene var bra, sier Tore André. - Alle ville ha ballen, alle tok inititiativ og sjøl hadde jeg det veldig fint. Men så ble det for mye langt og for mye slit for å vinne ballen.

- Deretter fikk vi ikke tilbake kontrollen før det var for seint.

Tore André Flo er den spilleren i Drillos som spiller på de minste marginene og tar de største sjansene.

Det skal han, det må han og det gjør han uten at en dårlig dag på jobben truer spissplassen. Og Drillos klokkertro på Chelsea-proffens kvaliteter fører til at han gjør det uten frykt.

Nå vil han at andre skal ta litt større sjanser også.

Tore André sier til Dagbladet;

  • Alle må ta intiativ.
  • Alle må tørre å få ballen.
  • Vi må flytte beina våre fortere.
  • Dødballer kan ikke være vårt eneste offensive våpen.
  • Vi må angripe med flere folk.

- Det verste som kan skje, er at vi blir redde for å ha ballen.
Tore André Flo var overbevist om at Drillos ville slå Marokko. Det var derfor han tilhørte den delen av laget som var voldsomt skuffet i timene etter kampslutt.

Veldig misfornøyd

- La meg si det sånn - jeg var ikke akkurat fornøyd etter kampen, sier han.

- Jeg hadde store forventninger, gledet meg til å spille og mente at vi var gode nok til å spille dem ut. Men Marokko var smarte, og sånn i ettertid er resultatet OK.
- Vi ble reddet av dødballene.

- Hva skjedde med kampen din?

- Flere løp bakfra ville gjort jobben min lettere. Når de ikke kom som de pleier, ble jeg veldig aleine. Og da sier det sjøl at man ofte mister ballen. Men - jeg var ikke god jeg heller.

- Hva irriterer deg mest?

- Et par ganger var jeg bare noen centimeter fra å spille meg helt fri. Spesielt den jeg hadde midt på banen i andre omgang har jeg tenkt mye på. Og det skyldes at jeg var unødvendig nær motstanderen da jeg fintet.

Større buer

Framover må jeg nok konsentrere meg om å gjøre bevegelsene mine i litt større buer, og ikke bare tenke på å ta den korteste og raskeste veien mot mål.

- Hva lærte du av TV-natta med Skottland?

- De er gode, ingen tvil om det. Men det har kanskje med forventningene til Brasil å gjøre. For når de spiller forlanger du jo at det skal skje noe hver gang. Og når det ikke gjør det, er motstanderne flinke.

- Hvordan slår vi dem i Bordeaux tirsdag?

- Vi må bli bedre alle mann og få til de tingene jeg snakker om. Det er greit å score på dødballer, jeg har sjølsagt ikke noe imot det .

Men;

- Vi må få til andre ting også, sier Flo.

<B>GIR RÅD:</B> - Vi må bli bvedre alle mann og få til de tingene jeg snakker om.