Flo tar Godset-spissene i skole

- Verste jeg vet er strak vrist alene med keeper.

(Dagbladet.no): Jostein Flo scoret 120 mål på 186 kamper for Strømsgodset. Nå er han sportssjef i klubben, men deltar også aktivt på treningsfeltet et par ganger i uka.

Der terper den 194 centimer lange stryningen hvordan Godset-spissene skal bevege seg i feltet og hvordan det lønner seg å avslutte.

- Det er for mange som prater om hvor mange sjanser de hadde og som kommer med unnskyldninger. Spissene må lære seg å score mål, så slipper vi alt maset om sjansene. Siden jeg er til stede på omtrent alle treningene, skulle det bare mangle at jeg ikke kunne bidra litt, sier Flo til Dagbladet.no.

Kovacs minner om Flo

I seriepremieren ga Peter Kovacs Flo mye av æren da han stanget inn 2-1 mot Odd Grenland etter et innlegg fra kanten.

- Det var perfekt timing, og det er nettopp dette Jostein Flo har terpet på under treningene, sa Kovacs til Drammens Tidende.

- Kovacs er på mange måter lik meg. I bevegelse er han nesten umulig å stoppe i feltet. I ro er han mat for midtstopperne, mener Flo.

Også Mattias Andersson viste stoisk ro da han bredsidet inn 1-1 i Rune Jarsteins korthjørne.

SCORET MASSE: Jostein Flo hadde en imponerende scoringsstatistikk i Strømsgodset da han var aktiv. Nå jobber han med Godset-spissene for at de skal kunne ta opp arven. Foto: Tor Richardsen/SCANPIX
SCORET MASSE: Jostein Flo hadde en imponerende scoringsstatistikk i Strømsgodset da han var aktiv. Nå jobber han med Godset-spissene for at de skal kunne ta opp arven. Foto: Tor Richardsen/SCANPIX Vis mer

- Jeg synes de begynner å bli flinkere. Det handler om å få automatikk i det, og tenke riktig selv om stressfaktoren er høy. Det har jeg trent på hele mitt liv. Det verste jeg vet er folk som skyter med vrista når de kommer alene med keeper, i stedet for å se på keeperens tyngdepunkt og bruke innsida av foten, sier Flo.

Vil ikke bli trener

- Føler du selv at du var flink til å sette sjansene?

- Jeg har misbrukt mye mer enn jeg har satt. Men jeg trente meg opp til å bli en bra spiss. I 1987 bommet jeg på mange straffer for Molde, og avgjorde 4-5 kamper i negativ retning. Det ble en stressfaktor for meg, når jeg ikke engang fikk til det enkleste. Det er viktig for en spiss at man ikke lar seg prege av å bomme, sier Flo.

- Vil du bli trener en gang i framtida?

- Jeg kommer aldri til å bli trener på heltid. Ikke engang sønnen min på sju år har særlig tillit til far som trener. Jeg har noe å bidra med når det gjelder spissene, resten er jeg ikke så opptatt av, sier Jostein Flo.

<B>MINNER OM FLO: Jostein Flo kjenner seg igjen i Peter Kovacs.
<B>ISKALD:</B> Mattias Andersson brukte både innsida av hodet og foten da han kom alene med Odd-keeper Rune Jarstein i serieåpningen.