Flo til Leeds og Beckham til Liverpool

Her er nyttårsryktene.

(Dagbladet.no:) Når nyttårsrakettene har landet og det nye året er i gang, åpner også fotballens overgangsmarked igjen. Noen avtaler er allerede i boks, som Kristofer Hæstads utlån til Wigan og Marius Johnsens tur til Köln.

Men mange flere vil bli signert den neste måneden.

I England er temperaturen allerede høy, og på ryktebørsen kobles spillere til nye klubber over en lav sko.

Her er noen av de siste ryktene, helt på tampen av VM-året 2006.

Nye Flo-rykter

«Leeds-sjef Dennis Wise har lyst på sin tidligere lagkamerat Tore André Flo,» skriver News of the World.

Stryningen fikk ikke ny kontrakt med Vålerenga, etter 17 måneder i Oslo-klubben. Han slo ikke til for de regjerende seriemesterne denne sesongen, og kan nå fritt velge seg ny klubb.

Familien hans bort fortsatt i London, og han har ikke lagt skjul på at det har vært slitsomt å være så mye borte fra dem.

KAN ENDE I ENGLAND IGJEN: Tore André Flo har familien sin i London, og vil gjerne spille for en engelsk klubb igjen. Foto: SCANPIX
KAN ENDE I ENGLAND IGJEN: Tore André Flo har familien sin i London, og vil gjerne spille for en engelsk klubb igjen. Foto: SCANPIX Vis mer

Det kan også hende han ender opp i Strømsgodset, hvor bror Jostein er sportssjef.

Endelig Pelle-løsning?

«Fulham nærmer seg et kjøp av svenske Pelle Nilsson, som vil koste klubben 1,5 millioner pund,» skriver Sunday Mirror.

Odd-stopperen, som var en av Tippeligaens beste denne sesongen, har gjentatte ganger fortalt at han ønsker seg til en større liga. Sunderland forsøkte seg i sommer, men fikk avslag på budet på 15 millioner kroner. Pengesummen Sunday Mirror signaliserer er noe høyere enn dette. Også Hamburg skal være interessert i Pelle.

Odd har tidligere opplyst at penger og nye spillere inn vil være en avgjørende faktor for om de vil selge.

Becks til gammel rival?

«Liverpool er interessert i å hente David Beckham tilbake til England,» skriver The People.

Den tidligere England-kapteinen har uttalt at han ikke ønsker å forlate Real Madrid i dette overgangsvinduet, men han har bare et halvt år igjen av kontrakten og kan fritt snakke med andre klubber nå i januar.

Agenten hevder at 15 klubber har forhørt seg om ham - men Liverpool skal ikke være blant disse.

Investeringsselskapet Dubai International Capital er ifølge The People misfornøyd med antydninger om at det forestående kjøpet av Liverpool gjøres for utsikt til kortsiktig gevinst. Ved å hente Beckham ønsker de å overbevise supporterne om at de ønsker klubbens beste.

Men det spørs om alle Liverpool-tilhengerne blir veldig fornøyd om den tidligere United-spilleren dukker opp på Anfield.

Alan Smith til Bolton?

Et annet Premier League-rykte forteller at Newcastle er villig til å betale seks millioner pund for Evertons James Beattie.

Shaun Wright-Phillips står på toppen av ønskelista til West Ham og Bolton ønsker å låne Alan Smith fra Manchester United.

• Les flere overgangsrykter hos BBC

FORSVINNER HAN? Pelle Nilsson er ønsket av Fulham.
STOR INTERESSE: Ifølge agenten til David Beckham har 15 klubber forhørt seg om engelskmannen. Men Liverpool som neste klubb virker likevel lite sannsynlig.