Flo trakk Kroatia

Tore André Flo reddet Norge fra totalflause med sitt 22. landslagsmål, og i natt trakk han Kroatia opp av hatten i Dagbladets prøvetrekning på playoff-kampene.

ULLEVAAL/FORNEBU (Dagbladet): Mer smilende, blid og harmonisk enn på fryktelig lenge stilte Flo opp på Dagbladets trekning etter banketten på SAS-hotellet på Fornebu i natt. - Jeg kjenner få spillere på Kroatia, men de er jo vanligvis bra. En midt på treet-motstander. Det kunne vært verre, ler Flo. Men selv om Kroatia ble dratt opp av hatten, så er det ingen tvil om hvilke lag Flo helst ønsker seg til kampene 15. og 19. november.

- Tja, Latvia eller Skottland hadde vel vært bra, sier Flo.

Og vet at sjansene er relativt store til at Norge på papiret kan få en overkommelig motstander. Det er ingen seeding på lagene. Sjansene er derfor like store for Norge å trekke Nederland, som til å trekke Latvia.

- Selvtillit

Men Flo er den første til å innrømme at det Norge presterte mot miniputtlaget Luxemburg ikke hadde holdt til noe som helst i et omspill om EM-plass i Portugal. - Nei, det er sikkert. Det vi presterte mot Luxemburg hadde ikke holdt. Vi er nødt til å spille mye, mye bedre enn dette. Men i kveld var det aller viktigste at vi kom oss til playoff, sier Flo.

- Men jeg synes vi spilte bra helt fram til vi scora. Etter det dabba det dessverre litt av.

For Flo har helt rett i sin analyse. Scoringa i går ga likevel et herlig gufs tilbake til en svunnen storhetstid. John Arne Riise slo den lange Flo-pasningen fra venstre og traff luggen til fetter Håvard. Stussen gikk til Harald Brattbakk på perfekt løp i bakrommet, og pasningen satte Tore André kontant opp i nettaket. Slik han gjorde det i glansdagene på nittitallet. - Ja, det var deilig å score. Det gjør i alle fall at jeg går inn i playoff-kampene med en god følelse og økt sjøltillit, sier Flo.

- Tør å feile

For selv om det ikke lukter like svidd av Flo som det gjorde på toppen av karrieren i 1997/98, så er det tilløp til gnister. Stadig oftere.

- Det ser ut som du føler deg tryggere og mer harmonisk enn på lenge?

- Ja, jeg føler det i alle fall slik. Både her på landslaget og på klubblaget. Og han har følgende enkle forklaring på hvorfor: - Det er rett og slett at jeg tør mye mer. Jeg tør å prøve på ting jeg vet er vanskelig. Og jeg er ikke redd for å gjøre feil. Jeg lykkes mye mer enn jeg gjorde da jeg var litt mer forsiktig.

- For å si det på en annen måte. Jeg gjorde like mye feil i den tida jeg ikke torde å gjøre vanskelige ting.

Håvard flink

Flo føler det fungerte greit med tre spisser.

- Ja, til tider fungerte det bra. Håvard (Flo) er flink til å rive opp spillet og vinne dueller. Og det var vel slik scoringen kom også. Men vi kan alle mye bedre enn det vi viste mot Luxemburg, smiler Flo.

Og godt er det. For det Norge viste mot Luxemburg holder verken til å slå Kroatia eller noen av de andre lagene som er klare for playoff.

TREKNING: En meget fornøyd Tore André Flo trakk Kroatia i Dagbladets improviserte trekning i natt. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->
SOM PÅ NITTITALET: Tore André Flos scoring mot Luxemburg ga et herlig gufs tilbake til en svunnen storhetstid. John Arne Riise slo den lange Flo-pasningen fra venstre og traff luggen til fetter Håvard. Stussen gikk til Harald Brattbakk på perfekt løp i bakrommet, og pasningen satte Tore André kontant opp i nettaket. Slik han gjorde det i glansdagene på nittitallet.