Flo ut - Carew på topp

TJØLLING/OSLO: Dagbladet.nos lesere er ikke i tvil. 80 prosent vil ha John Carew som midtspiss lørdag. Sett opp din egen startellever mot Polen.

På flankene ønsker leserne Carews partnere fra landskampen mot Nord-Irland: Thorstein Helstad på venstre og Ole Gunnar Solskjær på høyre.

Tore André Flo får bare seks prosents oppslutning som midtspiss, færre enn en av ti vil ha ham i angrepet. Leserne vraker også Steffen Iversen foran, men halvparten gir ham plass som høyre indreløper.

Henning Berg er soleklar favoritt på den ene midtstopperplassen. Dan Eggen slår også Claus Lundekvam i kampen om nettlesernes gunst.

Avstemningen og debatten om startelleveren fortsetter til fredag formiddag. Da får assistenttrener Harald Aabrekk presentert resultatet, før han svarer på lesernes spørsmål. Det er hittil avgitt rundt 10.000 stemmer i den uhøytidelige avstemningen.

Usikkerhet

Skader og usikkerhet rundt flere flere nøkkelspillere gjør Sembs startellever mer usikker enn på lenge. Og med bare to poeng på tre VM-kvalifiseringskamper er det viktigere enn noensinne at landslagstreneren treffer blink.

På nesten alle plassene er det beinhard konkurranse fram til siste landslagstrening på Ullevaal fredag.

Her er duellene Semb må bestemme seg for - og som Dagbladet.no inviterer deg til avgjøre på egen hånd:

Keeperne: Thomas Myhre og Morten Bakke ble valgt framfor Sevillas benkesliter Frode Olsen. Myhre sto mot Nord-Irland i slutten av februar, og er utleid fra Everton til København. Bakke spiller treningskamper for Molde i påvente av seriestart.

Sembs kommentar i formiddag: - Vi har to gode keepere, og det var veldig positivt for Thomas å få den ene kampen for København i helga.

Backene: Andre Bergdølmo er aktuell både som høyre- og venstreback. Det samme gjelder Vidar Riseth, mens Ståle Stensaas bare er et alternativ på venstrekanten.

- Det er ett fett for meg hvilken side jeg spiller. Jeg skal gjøre det jeg kan for å spille fra start, sier Riseth til Dagbladet.no.

Midtstopperne: Henning Berg spiller fast for Blackburn i 1. divisjon, mens Claus Lundekvam har etablert seg i Premier League på et lag i medgang: Southampton. Dan Eggen får mye spilletid i verdens kanskje beste liga, med spanske Alaves.

Indreløperne: Opplagte valg som Erik Mykland (trukket seg), Eirik Bakke (skadd) og Roar Strand (nyoperert) er borte. Nykommer Jo Tessem debuterte mot Nord-Irland med hell. Fredrik Winsnes kom inn i troppen på overtid og overbeviser hos RKB. Steffen Iversen er et alternativ, men kan ha problem med løpskapasiteten på grunn lite kamptrening. Trond Andersen har spilt fast på midten i Wimbledon.

Semb: - Det er ganske åpent på midtbanen. Fredrik Winsnes er et klart alternativ som indreløper. Han er høyaktuell for en plass i førsteelleveren, og ikke med som noen 18. mann.

Sentral midtbane: Tommy Svindal Larsen beholdt plassen mot Nord-Irland etter en overbevisende Hongkong-turnering. Trond Andersen er eneste konkurrent.

Semb: - Treeren på midten er der vi har hatt størst utskiftning i det siste.

Høyre kant: Ole Gunnar Solskjær startet sist, og utfordres av en oppspillspunktet Steffen Iversen. Semb må vurdere guttas ulike kvaliteter.

Midtspiss: John Carew er en menneskelig betongkloss alene framme, og scoret mot nord-irene. Har suksess som toppscorer i Valenica. Solskjær spiller fast for Manchester United og vil også være med. Plassen var tidligere øremerket ustabile Rangers-Flo.

Semb: - I angrepet er det stor konkurranse. Alle holder et veldig høyt nivå. Steffen er også aktuell som indreløper.

Venstrekant: Thorstein Helstad scoret to mål og viste i forrige landskamp at han har både fart og målteft fra kanten. Flo er en seriøs konkurrent, dersom han ikke får plass i midten.

Hvem vil du ha på laget? Klikk og velg spillerne du vil ha på de elleve plassene - i Sembs varslede 4-3-3-formasjon. Dagbladet.no overleverer lesernes dom til Nils Johan Semb!