Flo ut med ødelagte fingre

LONDON (Dagbladet): Chelsea- Helsingborg 1- 0 (1- 0). Tore Andrè Flo hadde spilt seg varm og var giftig foran svenskenes mål da det skjedde: Etter en stupheading ble stryningen liggende foran mål med store smerter. 54 minutter hadde gått da Flo forlot banen med to fingrer ute av ledd.

- Det var fryktelig vondt. Legen greide å bryte på plass igjen en finger ute på banen. Den andre måtte ordnes i garderoben. Likevel tror jeg at jeg er klar til neste kamp, sier Tore Andrè til Dagbladet.

Chelsea måtte virkelig slite for seieren over Åge Hareides Helsingborg i cupvinnercupen. Midtstopperen Frank Leboeuf scoret seiersmålet etter 45 minutters spill.

Det var imidlertid Tore Andrè Flo og Brian Laudrup som skapte mulighetene for hjemmelaget.
Danske Laudrup hadde en stor dag, og serverte den ene ballen etter den andre på «sølvfat» for de andre Chelsea-spillerne. Men ingen lykkes, og ingen var mer udugelig foran mål enn sjefen Gianluca Vialli.

- Det kjennes godt å være i gang igjen. Jeg har spilt frustrerende lite den siste tida. Jeg trengte imidlertid en omgang for å kjempe meg inn i kampen. I begynnelsen av 2. omgang følte jeg at alt stemte mye bedre, sier Tore Andrè til Dagbladet.

Og Tore Andrè har helt rett. I løpet av de ni siste minuttene hadde han et kjempeskudd som ble blokkert i siste liten.

Like etter kom headingen som strøk tverrliggeren. Dessverre var det det siste hjemmepublikummet fikk se av Flo denne kvelden.
- Han er en utrolig spiller, sa en ivrig Chelsea-supporter like før Flo ble skadd.

Stryningen får også god karakter av Helsingborgs trener Åge Hareide.

Hareide- suksess

- Vi var skikkelig deprimerte da vi fikk høre at Tore Andrè skulle spille. Han er vanskeligere å spille mot enn Pierluigi Casiraghi, sier Åge Hareide.

Åge Hareide fikk etter kampen berømmelse for sine taktiske disposisjoner. Uten Leboeufs frispark, hadde Helsingborg laget sensasjon.

- Nå blir det skikkelig kamp i Helsingborg. Vi gleder oss allerede, sier Åge Hareide til Dagbladet.

STORE SMERTER: Med to fingre ut av ledd ble Tore André Flo båret av banen.