Flo utfordrer Solskjær

Tore André Flo har følgende melding til sine spisskonkurrenter på landslaget: - Målet mitt er å få tilbake posisjonen jeg hadde før.

WIEN (Dagbladet): Dermed er lista lagt for en ny rivende æra i kampen om å få være spiss på det norske landslaget. Ole Gunnar Solskjær har overtatt Flos rolle som ener i det norske angrepet. En rolle Flo gjerne vil ha tilbake. Fra 1997 og fram til EM i 2000, hadde Flo klippekort som spiss for Norge.

- Det er klart målet mitt er å bli fast på landslaget. Det er derfor jeg er her, sier en offensiv Flo.

Men han vet det ikke er lett.

- Solskjær spiller nok uansett, det er vel ikke så veldig mye å gjøre med hans plass nå. Men det er sånn det skal være. Det skal være kamp om plassene. Jeg er motivert for å komme tilbake der jeg var, sier Flo.

Klippekort

Solskjær er nemlig kaptein i Henning Bergs fravær. Men den alltid sindige United-stjernen blir nesten litt småprovosert når vi antyder at han har klippekort på det norske landslaget om dagen.

- Det er ingen som har klippekort på Norge. Her må vi prestere hele veien. Gjør du ikke det, så kan det plutselig være fritt for klipp på kortet, sier en metaforisk Solskjær til Dagbladet.

- Men det er alltid litt tøffere kamp mellom spisser om å spille?

- Nei, jeg vet ikke det. Det er bare to backer, to midtstoppere, to vinger og to sentrale midtbanespillere, og bare én keeper, så jeg vet ikke om det er så sant. Men det er klart: Nå har vi mange gode spisser i laget. Steffen, Tore André, Sigurd og Thorstein, så da blir det kamp om plassene.

- Men det er ingen hemmelighet at det ofte er et dårlig forhold mellom spisser i internasjonal fotball. Folk som ikke spiller ballen til hverandre på trening og kamp?

- Ja, men hos oss er det ingen som tenker sånn.

- Kanskje skjer det oftere på klubblag?

- Nja, jeg vet ikke. Jeg har ikke opplevd det i mitt lag, eller, det vil si. Andy Cole og Teddy Sheringham snakka aldri med hverandre utenfor banen, men på banen hadde de et fantastisk samarbeid. Og sånn er det. Man må gjøre en jobb for laget. Hvis ikke blir du fort vaska ut av systemet, sier Solskjær bestemt.

Rolig fyr

Men han vet hva Flo gjennomgår. I nesten ett år var Solskjær ute av landslaget under Drillo.

- Man må bare jobbe hardt og være offensiv. Man kommer ikke noen vei med en innstilling om at ting skal gå skeis, sier Solskjær, som mer enn gjerne ser at Flo kommer tilbake i gammel landslagsform.

Flo innrømmer at nedturen har vært stor.

- Jeg har helt klart hatt en veldig tøff periode, men så er det desto artigere når man har kommet seg opp igjen, smiler han.

- Ble du tatt godt imot av de andre gutta, eller ble du satt på enerom?

- He, he, he, nei, det var godt å være tilbake, men det ble kanskje noen flere spørsmål enn vanlig. Spesielt om klubbskiftet i høst.

På samlinga her nede i Østerrike deler Flo rom med Claus Lundekvam.

- Tore André er en stille og rolig fyr. Men det var utrolig hyggelig å ha ham tilbake. Jeg tror han er tilbake nå. Han har potensialet til å bli nummer én igjen, og er nok sugen på å vise hva han er god for, sier Claus til Dagbladet.

Har trua

Landslagssjef Nils Johan Semb har iallefall stor tro på at Flo vil komme tilbake.

- Ja, det tror jeg han kan. Det er opp til han sjøl. Han har tatt tak i den del ting. Blant annet fysikken. Dessuten er han mer rettvent enn før. Det får han muligheten til i Sunderland der de spiller på en måte som gjør at spissene får være mye rettvent.

- Kombinasjonen Solskjær og Flo på topp har vi ikke sett mye av på Norge. Har du tro på et slikt par?

- Det er to gode spillere som utmerket kan bli en kombinasjon. Men der er konkurransen ganske stor, men vi får se hva det blir til, sier Semb lurt.{#kule}Følgende episode forteller litt om hvor lenge siden det er Flo var i miljøet. Landslagets administrator, Bjør Nilsen, forteller:

- Tore André ringte meg for å spørre etter romnummeret til materialforvalteren Erik Kristiansen. Det er et halvt år siden han slutta hos oss. Så da måtte jeg spørre Flo om han hadde fått med seg at Drillo hadde gitt seg som landslagssjef. Og da lo han bare, smiler Nilsen.

PÅ VEI OPP: - Jeg har helt klart hatt en veldig tøff periode, men så er det desto artigere når man har kommet seg opp igjen, smiler Tore André Flo. Men verken han eller Ole Gunnar Solskjær (bak) kan forvente seg klippekort på landslaget.