Flo verdt 160 mill.

Chelseas manager Gianluca Vialli mener Tore Andre Flo (24) er verdt utrolige 160 millioner kroner.

Chelsea betalte bare 300 000 pund for nordmannen da han ble kjøpt fra Brann i fjor sommer. Flo har ikke vært fast på laget i Chelsea, men Vialli mener likevel nordmannen er verdt sin vekt i gull.

- Han har gjort det veldig bra, og sett utfra prisene i Europa akkurat nå er han verdt 12 og 13 million pund.

Det betyr omtrent 160 millioner norske kroner.

Det er likevel uklart om Flo spiller i cupvinnerfinalen mot Stuttgart i kveld:

- Jeg er veldig klar og håper på en plass fra start, sier Tore André Flo. Men Chelseas lag får du ikke før det kommer på TV i kveld. Og - da er toget gått til Italia for Tore André Flo.

Slik vuderer Dagbladets Morten Pedersen lagoppstillingen:

Utgangspunktet for spekulasjonene inn i Chelseas lagoppstilling til cupvinnerfinalen med Stuttgart er gjort uten synske evner og glasskule. På Råsunda i går ettermiddag handlet det nemlig bare om å tolke kroppspråk, real norsk fjelldialekt og til tider meget gebrokken engelsk. For rett fra en massasjebenk et sted ved Adriaterhavet var plutselig Gianfranco Zola tilbake i diskusjonen.

Og:

Så lenge han kan løpe uten å ta seg til skrittet, er han god nok for Vialli.

-Det er utrolig at jeg har klart det, men jeg er skadefri, sier Zola. - Jeg har fått eksellent massasje, har tatt noen armhevninger, og alt er gjort med følelse.

Flo tviler sjøl

- Med Zola friskmeldt ble det en konkurrent til, konstaterer Tore André Flo. Dermed ikke sagt at han har gitt opp. Men et eller annet sted på veien i den lille samtalen vår kom det en setning som får meg til å tro at Tore André starter på benken:

-Jeg vet at det er store muligheter for at jeg kommer innpå.

Sa Drillos-spissen.

Manager Gianluca Vialli gjør ikke mistanken mindre. Han sier:

-Med Zola tilbake har jeg fått et våpen til. Friskmeldinga hans er en real opptur for laget. Han vil spille, det er en viktig kamp for Gianfranco og en stor mulighet til å vise Italias landslagstrener at han er god nok for VM.

Og:

-Hvis han er ett hundre prosent etter formiddagens trening, så har jeg ingen god grunn til å sette ham på benken.

Tore André Flo sier han ikke vil få noe anfall av dyp nedtur hvis det blir som alle tror - benken. I kveld er Chelsea viktigere enn personlig innsats.

-Sjølsagt vil jeg spille - jeg vil alltid det. Det er jo mye artigere å være utpå der. Men jeg er avslappet i forhold til situasjonen, er ikke så veldig nervøs sjøl om det er en enormt stor kamp, og jeg er glad for at denne finalen spilles i Skandinavia. For her står jo engelsk fotball veldig sterkt.

Flo har VM-ro

-Det er vi som vil oppleve støtten, sier Tore André.

Svenske journalister har fått med seg Flonaldo-merkelappen og lurer på om Norge har gått totalt av skaftet. Og - det har sunget en fugl med Drillos «Vi kan vinne VM» også. Men Tore André, som har total ball-VM-ro, svarer med et smil:

-Sjøl om vi har hatt mange veldig gode resultater er vi ikke den største favoritten i Frankrike.

-Men hva med Chelsea-tilværelsen - du sitter jo like mye på benken som du spiller?

-Det er sånn det er i denne klubben - det er veldig mange gode spisser. Men en ting er helt sikkert - jeg spiller for Chelsea neste sesong også. Sjøl om jeg merker at noen prøver å få meg til å si noe annet.

I morgen reiser Tore André Flo hjem til en kort ferie på Stryn. Da bør han ha vunnet sin andre proff-triumf på sju uker. I mars løftet han ligacuptrofeet på Wembey - i kveld skal det bli langt mer betydelige sølvvarer på Råsunda.

-Det er bare en ting å si om det, sier Tore André. -Det vil være helt vidunderlig å vinne.

<B>SJEFEN BESTEMMER:</B> Chelsea-manager Gianluca Vialli gleder seg over at Zola er frisk og spillesugen. Det betyr at Tore André Flo starter på benken i kveldens e-cupfinale mot Stuttgart.