Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flo vraket - Solli med

Nils Johan Semb har vraket Tore André Flo fra landslagstroppen mot Skottland, mens Rosenborgs Jan Gunnar Solli er med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to får muligheten ettersom tre av de faste midtbanespillerne er ute i den siste testen før skjebnekampen i Bosnia. Eirik Bakke er langtidsskadd, Trond Andersen og Øyvind Leonhardsen er i øyeblikket klubbløse. Ingen av dem er med i troppen Semb la fram tirsdag.

I stedet henter Semb opp Solli fra U21-landslaget, og gir Andresen en ny sjanse til å vise at han kan bli A-landslagsspiller. Etter å ha uttalt seg negativt om landslagets stil og sådd tvil om sin vilje til å stille opp for Norge, har Stabæk-spilleren erklært seg klar for tjeneste.

Samtidig er Roar Strand tilbake i landslaget, og han kan få sin første kamp siden EM-åpningen mot Danmark i fjor høst.

- Det var et vanskelig uttak, særlig på midtbanen der det ble mange endringer, sier Semb.

Heller ikke Tore André Flo, som er degradert til B-laget i Sunderland, er med i troppen.

Tiden er inne

- Martin Andresen er inne i sin mest stabile og gode eliteseriesesong. Han har stått fram som en leder i Stabæk og fortjener en sjanse, sier Semb.

- Jeg har snakket med både Martin og klubben hans, og har fått bekreftet at han er 100 prosent innstilt på å spille for landslaget. En periode ga han signaler som ikke var tydelige og klare, men nå signaliserer han at han er sugen på å ta opp kampen om å bli landslagsspiller.

Andresen har to A-landskamper fra før, den siste mot Island i fjor. Troppen inneholder også en debutant.

- Jan Gunnar Solli har jeg flere ganger tidligere tenkt å ta inn i A-troppen, men da har det vært kvalifiseringskamper, og jeg kom til at det ville være feil å ta ham fra U-laget for kanskje å la ham sitte på benken hos oss. Nå har jeg lyst til å teste ham ut. Han har internasjonalt snitt i spillet. Tida vil vise om dette er for tidlig, men tidspunktet og type kamp er riktig, sier Semb om Rosenborgs sommerkjøp.

U21-trener Per-Mathias Høgmo må dermed avgi en spiller til, etter Brede Hangeland.

- Det er bare et tidsspørsmål når også Jan Gunnar blir A-landslagsspiller. Jeg håper bare at vi får beholde ham i høstkampene, sa Høgmo etter seieren mot Romania i juni.

Sterkt signal

Vrakingen av Trond Andersen, som har vært fast midtbanestyrmann i halvannet år, er et sterkt signal om at de landslagsaktuelle må spille i klubbene for å komme med. Han har brutt med Wimbledon, men ennå ikke funnet en ny klubb.

Også Leonhardsen er på klubbjakt etter bruddet med Aston Villa, mens Henning Berg er på plass i Rangers og med i troppen. Tore André Flo er på B-laget i Sunderland og ute, selv om han gjorde det godt i vårkampene.

- Tore André er i en spesiell situasjon. Han spiller bra og scorer mål, men er utenfor sannsynligvis av politiske årsaker. Får han seg en klubb og kommer seg i spill kjapt, vil han være aktuell mot Bosnia, akkurat som de klubbløse, sier Semb.

Han har tatt ut 17 spillere og vil vurdere å supplere troppen med en spiller til.

- Mange har vært i vurderingen, og fordi det er så jevnt vil jeg kjøpe meg litt tid. Det går jo kamper midt i uka. Men det kan godt bli bare disse spillerne, sier han.

Slik ser troppen ut som skal spille mot Skottland på Ullevaal den 20. august:

Målvakter:

Espen Johnsen (Rosenborg), Frode Olsen (Viking).

Forsvar:

Christer Basma (Rosenborg), Henning Berg (Rangers), André Bergdølmo (Borussia Dortmund), Brede P. Hangeland (Viking), Ronny Johnsen (Aston Villa), Claus Lundekvam (Southampton), John Arne Riise (Liverpool).

Midtbane/angrep:

Martin Andresen (Stabæk), John Carew (Valencia), Håvard Flo (Sogndal), Steffen Iversen (Wolverhampton), Frode Johnsen (Rosenborg), Jan Gunnar Solli (Rosenborg), Roar Strand (Rosenborg), Ole Gunnar Solskjær (Manchester United).

UTE: Tore André Flo.
INNE: Jan Gunnar Solli.