Flo vraket i serieåpninga

LONDON (Dagbladet): Helt siden mandag, da Gianluca Vialli begynte å fin-drille laget som serieåpner mot Coventry i dag, har Tore André Flo og nyinnkjøpte Pierluigi Casiraghi vært Chel-seas spisspar. Klokka 16.30 i går ettermiddag ble Flo vraket. Han fikk ikke noe forvarsel og heller ingen forklaring. Han havnet bare på sidelinja.

- Hvorfor? - Jeg har ikke peiling, sier Tore André til Dagbladet. - Jeg har vært i førsteoppstillinga hele uka. Og derfor var jeg sikker på at jeg skulle spille. Men det har jeg slått fra meg nå.

Det var 20 minutter dødballtrening som ødela Flo-humøret i går ettermiddag. Da bare finpussen gjensto i Viallis «Little Italy», bestemte sjefen seg for å være med sjøl. Ingen vet hvorfor, men det kan ha noe med den siste ukas mediabråk å gjøre.

Etter dopingbeskyldningene mot Vialli - og enda verre; gårsdagens påstander om at sjefstrener Graham Rix (40) skal ha hatt sex med ei 15 år gammel jente - vil den spillende sjefen vise bein og ansikt der det gjelder.

Tilbake til start

Klokka 16.00 norsk tid i ettermiddag er det nøyaktig 53 uker siden Tore André Flo debuterte for Chelsea. På benken. I Coventry. Og sjøl om han hadde drømt om noe annet, må han sitte der igjen.

På benken.

I Coventry.

- Jeg får gjøre som sist - komme inn og score, sier Tore André Flo. - Det er de beste tankene jeg kan ha akkurat nå. Og så må jeg nok begynne å innstille meg på det jeg tenkte mye på i sommer. At de som er innkjøpt dyrt, vil få spille i begynnelsen.

- Tungt?

- Neida, jeg øyner et håp. Det blir nok aldri sånn i denne klubben at noen er faste framover.

Bare skryt siden VM

Gårsdagens nedtur var den første for Tore André Flo siden VM. For sjøl om han ikke spilte opp til sine egne forventninger i Frankrike, har han bare fått positive tilbakemeldinger.

- Jeg har hørt så mye fint at jeg bare har gått rundt og smilt i hele sommer, sier Tore André.

- Så ett mål - det du scoret mot Brasil - betyr mye i karakterboka?

- Ja, så stor forskjell er det. Det er små marginer i dette yrket, og for en spiss handler det om å score mål.

Mer trening - ny mat

For Vialli handler det nå om å dempe de stygge inntrykkene og å gjøre Chelsea til Premier Leagues best trente fotballag. Og ingen skal si at han ikke prøver. Treningsmengdene er økt, kvaliteten er hevet og for å få orden på næringsinntaket har han hentet en sjefskokk fra Italia. Men hva sier han som gleder seg til pinnekjøttet?

- Når vi er samlet, har de kontroll på det vi får i oss. Og jeg har jo smakt på maten til han italienske kokken. Men når vi er hjemme, kan de gjøre lite. Og jeg liker nå maten til Randi (samboeren) best, jeg da.

- Treningene og dosene av disse?

- Forandring og klar bedring. Vi trener mer og hardere. Og derfor er jeg overbevist om at vi hører til topp tre på tabellen. Det bør vi klare med det mannskapet vi har nå.

- I går presenterte Dagbladet Chelsea som favoritter til ligagullet?

- Vi har store vinnersjanser hvis vi ikke slipper inn så mange mål som forrige sesong. Dette er også høyt prioritert. Og derfor har Vialli snakket mye om de 15 kampene vi tapte i fjor.

- Kan vi klare å gjøre tap til uavgjort vil veldig mye være gjort, sier Tore André Flo.

For ordens skyld: Under fjorårets ligaåpning kom Tore André Flo inn og gjorde 2-1 for Chelsea 18 minutter før slutt. Coventry vant 3-2 - Dion Dublin fullførte sitt hat-trick rett før slutt.