- Flod får for mye betalt av Carew

I forhold til jobben, mener Rune Hauge.

Debatten om fotballagentenes honorarer fortsetter. Agentveteranen Rune Hauge mener Per A. Flods Carew-lønn er urimelig, skriver VG.

Rune Hauge hevder overfor avisen at han nesten aldri tar seg betalt direkte av spillerne han representerer. I stedet tar Hauges agentfirma seg betalt av klubbene i forbindelse med avtaleinngåelsene.

Fordi Norges Fotballforbunds regelverk krever det, fører Hauge opp på avtalene at han skal ha fem prosent av spillernes lønn.

- Men grunnen til at det fortsatt står på avtalene, er at NFFs regelverk er foreldet. Og dessuten står det ingenting om at vi er nødt til å kreve inn pengene, sier Hauge.
Stor forskjell
- Synes du Per A. Flods honorar, som da trolig har en prosentsats på nærmere fem prosent av John Carews lønn, er urimelig?

- Ja. Vi har aldri tatt i nærheten av de summene. Og husk dessuten at det er en stor forskjell på om det er fem prosent av brutto- eller nettolønnen. I England er fem prosent av bruttolønnen ni prosent av nettolønnen, og dette er da veldig mye penger, sier Hauge til VG.

Avisen skrev i går at Flod tjener rundt 100 000 kroner i måneden på Carew.

- Det er ganske enkelt en for høy lønn i forhold til jobben som blir gjort, fortsetter agentveteranen.


United betalte
Hauge forteller at da han forhandlet fram Ole Gunnar Solskjærs forrige avtale med Manchester United (i 2000) så fikk agentselskapet et honorar av den engelske toppklubben.

- Så kunne han (Solskjær) bestemme størrelsen på et eventuelt tilleggshonorar til oss, siden det var en så god avtale. Det var ingen vesentlig sum, men det var en veldig fin gest fra ham, på eget initiativ.

Jim Solbakken, Solskjærs agent, tar som Rune Hauge betalt av klubbene.

- Flod får for mye betalt av Carew

- Generelt er det en uting å ha fem prosent av spillerens lønn, slik som er vanlig her i Skandinavia. Det er mange spillere som feiler der, sier Solbakken.

(NTB)

BETALER FOR MYE: Per A. Flod får for mye penger i forhold til jobben han gjør for John Carew, mener Rune Hauge. Foto: Scanpix
BETALER FOR MYE: Per A. Flod får for mye penger i forhold til jobben han gjør for John Carew, mener Rune Hauge. Foto: Scanpix Vis mer
SENDER IKKE REGNING: Rune Hauge sier han aldri sender regning på de fem prosentene av spillerlønningene som han har krav på.