Flonaldo er tilbake

SUNDERLAND (Dagbladet): Tore André Flo har hatt mye motgang de siste sesongene. I går kom endelig den etterlengtede oppturen. - Jeg fikk frysninger over hele kroppen da jeg scoret, sier Flo til Dagbladet.

Selve scoringen er nok av de enkleste nordmannen har gjort. Jason McAteer skjøt i tverrliggeren etter corner, ballen havnet i føttene på den langbeinte stryningen, som knapt kunne unngå å sette ballen i mål. Men selv om målet var av den ferdigscorede sorten, og mot spillets gang, smakte det veldig, veldig godt.

- Det var bare så utrolig deilig. Selv om det var fra kort hold er det et av de deiligste målene jeg har laget, sier nordmannen.

Like bra som Brasil

På spørsmål om scoringen kan måle seg med VM-målet mot Brasil i 1998, svarer Flo.

- Ja, akkurat idet ballen gikk i mål var følelsen den samme, sier Flo til Dagbladet i korridorene på Stadium of Light. På vei inn på styrerommet for å motta prisen som banens beste spiller.

Ser vi på statistikken var det ikke overraskende at Flo scoret mot United i går. Nordmannen har nemlig for vane å score hver gang han debuterer for ny klubb. Både for Glasgow Rangers, Chelsea, Brann og Tromsø har han scoret i sin første kamp.

- Jeg får kanskje bytte klubb hver uke, fleiper nordmannen, som scoret to ganger sist han spilte mot nettopp United - på Old Trafford for Chelsea.

Stående applaus

Scoringen i går var akkurat hva hjemmefansen hadde håpet på. Flo ble tatt imot med stående applaus da han entret banen, og det samme da han ble byttet ut med Niall Quinn ti minutter før slutt. Var forventningene store før kampen, er de i alle fall ikke mindre nå.

- Det blir nok mer press, ja, men ikke som der oppe. Det er flere store spillere her som kan dele presset.

- Overgangen til Sunderland har gitt meg en ny sjanse. Jeg slet litt i Glasgow den siste tida, men nå føler jeg at jeg har kommet til et lag som passer meg, sier Flo.

- Synes du at du fikk en fair behandling i Rangers?

- Det får andre svare på, alt er jo opp til manageren. Men jeg tror jeg har vokst på den motgangen jeg hadde. Jeg har blitt en tøffere spiller det siste året, sier han.

Scoringen gjorde at det som lenge så ut til å bli en debut på det jevne fikk et samlet pressekorps til å flokke seg rundt nordmannen etter kampen. Etter en meget frisk start der han hadde taklet seg til et innkast i duell med Roy Keane allerede etter ni sekunder, ble det mye jobbing bakover for nordmannen. Han var aktiv i oppspillsfasen, vant de fleste luftduellene, og var også flink til å spille fram lagkameratene til skuddsjanser, men den «defensive» jobbinga gjorde at han bare kom til én avslutning foruten scoringa.

Skryter av Ferdinand

- Jeg skulle gjerne ha spilt mer framover, men det er ikke så lett når vi møter Manchester United, sier Flo til Dagbladet.

Aller vanskeligst var det å møte Rio Ferdinand. Flo trodde han hadde lurt verdens dyreste forsvarsspiller med en lur hældragning etter snaue halvtimen, men Ferdinand klarte å blokkere til corner.

- Han sto på feil fot, likevel kom han tilbake. Det viser bare hvor god han er. Han er en av de beste forsvarerne jeg har spilt mot, sier Flo, som har opplevd to meget hektiske døgn. Uten å ha vært på en eneste trening med sine nye lagkamerater ble han gitt sjansen fra start.

- Det var litt merkelig. Jeg visste jo ikke engang hva mange av dem het. Jeg måtte ta med meg hjem et bilde av spillerne i går for å lære meg navnene.

- Jeg er glad jeg har fått unnagjort debuten. Jeg er veldig sliten nå, det var høyt tempo i kampen.

Myhre anbefalte Flo

Også manager Peter Reid var fornøyd med nordmannen.

- Det er alltid vanskelig å debutere mot United, men scoringen vil gjøre ham godt. Han hadde en rolig kamp, men tok vare på den sjansen han fikk. Det er et godt tegn, sier Reid.

Sunderlands reservekeeper Thomas Myhre var ikke mindre imponert.

- Det var en helt suveren debut, sier Myhre til Dagbladet.

- Vi har trengt en spiss med hans kvaliteter, og han har hele tida vært høyest på lista. Jeg har gitt mine varmeste anbefalinger til Peter Reid, men det er ikke sånn at det var jeg som fikk ham til klubben, sier Myhre.

Om egne sjanser til å spille seg inn på laget sier han:

- Thomas Sørensen sto en kjempekamp. Han har knapt satt en fot feil hele sesongen, så det blir tøft, men jeg tar utfordringen.

I går sto dansken nok en kjempekamp mellom stengene. Fire store sjanser - to fra Keane og fra Beckham og van Nistelrooy - reddet han, alle etter at Sunderlands Phil Babb hadde gjort det vanskelig for seg i eget straffefelt.

<B>JUBLENDE: - Som å score mot Brasil, sier Tore André.