Floppen som ble kjempehit

ÅRÅSEN (Dagblaet): Lillestrøm-Lyn 2-1. I Molde ble australieren Clayton Zane betegnet som en flopp av fansen. I Lillestrøm er den 23-årige leiesoldaten i ferd med å få heltestatus. I går scoret han sine to første tippeligamål, og var hovedmannen bak LSK-seieren.

- Jeg var ingen dårlig spiller i Molde heller, og langt fra noen fiasko. Men jeg får det bedre til i LSK. Det er også mer moro å spille nå enn det var tidligere i sesongen, sier Clayton Zane til Dagbladet.

I går satte han inn både utliknings- og seiersmålet til LSK. I onsdagens 1. rundekamp mot Åmot skal han hvile.

- Han kjenner litt i låret, og trenger en pust i bakken. Derfor lar jeg ham stå over cupens 1. runde, sier LSK-trener Arne Erlandsen.

Han er godt fornøyd med det Zane har prestert den første tredelen av den tre måneder lange utlånsperioden.

- Dokken-kopi

- Som trener ønsker jeg å ha ham ut sesongen. Økonomien blir til sjuende og sist avgjørende. Vi har to spisser skadd (Arild Sundgot og Magnus Powell), og trenger en target man som Zane, sier Arne Erlandsen.

Foruten å ha bra spilleforståelse, er tomålsscorer Zane veldig bra på vendinger, mottak og til å holde på ballen.

- Særlig i oppspillsfasen er han viktig. Som type minner han litt om Arne Dokken, den gang han spilte i klubben. Etter de to målene ble Zane borte i andre omgang. Han mangler fortsatt litt trening, sier Arne Erlandsen.

LSK-kaptein Torgeir Bjarmann mener angrepsspillet har fått en ny dimensjon etter at Clayton Zane kom til klubben.

- Han er sterk, og flink til å holde på ballen til flankespillerne kommer etter. Også spillergruppa ønsker at klubben beholder ham ut sesongen, sier Torgeir Bjarmann.

Daglig leder Bjarne Sognnæs vil ennå ikke si noe sikkert om tomålsscorerens framtid i LSK.

- Men han har vært et godt leieobjekt. Clayton er for god til å sitte på tribunen i Molde, sier Bjarne Sognnæs.

Lyn-trener Vidar Davidsen syntes naturlig nok at ettmålstapet var bittert.

- Ikke tøffe nok

- Vi surret bort ledelsen på grunn av kommunikasjonssvikt og fordi vi ikke var kyniske nok. Vi styrte mye av kampen, men manglet presisjon, ro og tøffhet på den siste tredelen av banen, sier Vidar Davidsen.

<B>TARGETMAN:</B> - Clayton Zane minner litt om Arne Dokken, den gang han spilte i klubben. Men han mangler fortsatt litt trening, sier LSK-trener Arne Erlandsen.