Floppene

TROMSØ (Dagbladet): TIL-Moss 0-1. Her misbruker Abdolaye M'Baye enda en målsjanse i TIL-trøya. Oppholdet i Nord-Norge er i ferd med å bli et mareritt for Tromsøs to afrikanere.

Tromsø har tapt fire strake og spilt 360 eliteserieminutter uten å score mål. Mosse-kampen skulle snu en vond trend. I stedet er TIL nå et bunnlag.

- Vi har et angrepsproblem, innrømmet TIL-trener Terje Skarsfjord etter et av sine bitreste nederlag.

Utilpass i kulda

Karim Essediri (Tunisia) og Abdolaye M'Baye (Senegal) ble hentet til klubben for å score mål. Ingen av dem har innfridd forventningene.

Etter seks kamper har Essediri null. M'Baye har én nettkjenning.

M'Baye er TILs dyreste spiller noensinne. Men senegaleseren virker veldig utilpass med Tromsøs spillestil. Han kommer sjelden til målsjanser. De få han får, blir misbrukt. I går ble han plassert på benken tidlig i annen omgang. Et tydelig signal om at Terje Skarsfjord er misfornøyd med prestasjonene.

- Det går forferdelig tungt. Jeg har ingen god følelse nå, sier M'Baye til Dagbladet.

- Hva er årsaken til problemene?

- Jeg vet ikke. Jeg vet bare ikke. Det eneste jeg kan gjøre, er å jobbe videre sammen med resten av laget, sier M'Baye, som innrømmer at han nå føler presset fra skuffede - og kanskje også bortskjemte - TIL-supportere.

TIL har de siste åra vært kjent som selve spissfabrikken i norsk fotball. En rekke måljegere er eksportert sørover: Tore André Flo, Sigurd Rushfeldt, Ole Martin Årst. De siste toppscorerne som forsvant, heter Rune Lange og Tryggvi Gudmundsson.

Spisskrise

I tillegg er fjorårets spisskomet Rune Johansen ute med kyssesyke. Frode Fermann og Ole Andreas Nilsen er ute med skader. Tilbake står en helt ny angrepsrekke som ikke fungerer.

For første gang siden tidlig på 90-tallet snakkes det derfor åpent om spisskrise i Tromsø.

- Det vi nå presterer offensivt er ikke godt nok, det er helt klart. Vi er på utkikk etter en ny spiss som kan være på plass etter 23. mai, sier TIL-formann Gunnar Wilhelmsen.

TIL har penger på bok etter spillersalg, og ønsker fortrinnsvis å leie en spiss. Øverst på ønskelista står Sigurd Rushfeldt. Han laget 50 seriemål for TIL før han gikk til RBK i 1996. Han har ikke lyktes i Racing Santander og vil helst vekk.

- Vi jobber med flere alternativer, og Sigurd er et av dem. Vi har regelmessig kontakt med Sigurd, sier Wilhelmsen til Dagbladet.

BOM: Her ligger Karim Essediri (21), fortvilet og utslått på grassmatta etter nok en forspilt målsjanse.
BOM: Her bommer Abdolaye M'Baye (28) på sin eneste store målsjanse mot Moss. TIL-spissen har bare laget ett mål på seks kamper.