Floppens herlige revansje

I fjor ble han kåret til «Årets kødd» i Bergen. I går reddet Runar Normann (25) VIFs europacupeventyr.

ULLEVAAL (Dagbladet): Stokk stiv i ryggen steg debutanten Runar Norman høyt over Newcastle-backen Aaron Hughes. Da han landet, var et årelangt mareritt over.

- Jeg var så høyt oppe at da jeg kom ned, hadde jeg snø på hodet, fleiper Runar Normann.

Myknet opp

Mot Newcastle burde han egentlig ikke spilt. Normann har nemlig ikke trent skikkelig på de siste 14 dagene på grunn av ryggplager.

- De første 20-30 minuttene var jeg helt stiv. Men det myknet opp etter hvert, forteller Normann til Dagbladet.

Og da ballen lå i målet bak Newcastle-keeper Shay Given, gjorde lagkameratene noe de ikke burde ha gjort: De kastet seg over Normanns vonde rygg.

- Det var ikke behagelig, for å si det sånn, sier Normann med et flir.

Tvilsom til returen

25-åringen måtte gå ut sju minutter før slutt med krampe i begge beina. Om han spiller returkampen på St. James' Park om seks dager, er helt i det blå.

- Jeg er stokk stiv. Og vil få problemer med å komme meg ut av senga i morgen. Nå blir det samme trening som før denne kampen. Jeg får springe i vannbasseng, og håper selvsagt at jeg kan bli klar til neste onsdag, sier han.

Vålerenga var fullt på høyde med bleke Premier League-stjerner på Ullevaal i går. Craig Bellamy, Runar Normanns eks-kollega i Coventry, var den eneste som skapte trøbbel for Vålerenga-forsvaret. Hjemmelagets bestemann Kjetil Rekdal var brukbart fornøyd med resultatet.

- Det hadde selvsagt vært bedre med 0- 0 med tanke på returkampen, men vi fikk vist oss fram. Det var en god kamp, og den må ha vært artig å se på, sier trener Rekdal.

- Returen i Newcastle blir veldig tøff. Hadde vi ikke fått uavgjort i dag, så ville det nesten ikke vært vits i å reise til Newcastle. Det blir steintøft, men vi kan slå dem, det er det viktigste, mener Runar Normann.

Brann-krangel

Den tidligere LSK-spilleren har bare spilt 17 kamper de siste fire åra. I fjor sommer sa han opp kontrakten i Brann etter krangling med trener Mons Ivar Mjelde. Det fikk leserne av Bergensavisen til å gi ham en lite flatterende tittel.

- Det at jeg ble kåret til «Årets kødd» tar jeg humoristisk. Da jeg gikk klubbløs, begynte jeg å lure litt. Det er jo ikke så mye annet jeg kan enn å spille fotball, sier Normann, som har ettårskontrakt med Vålerenga. Men fjorårets Tippeliga-tolver har opsjon på tre år til.

Ikke storkjefta

Normann legger ikke skjul på at han har sjøltillit litt over normalen.

- Jeg spiller alltid med stor sjøltillit. Av og til har jeg sagt ting som har blitt oppfattet som hovent. Men ofte har det vært at jeg har slått en fleip til noen journalister. Og da har ting blitt slått stort opp. Nå tenker jeg mer over hva jeg sier, innrømmer 25-åringen.

Nordlendingen avviser at han er stor i kjeften.

- Jeg har tro på egne ferdigheter, og det må jo være lov. Jeg er en god fotballspiller når jeg er 100 prosent frisk, mener Runar Normann.

Noe nytt proffeventyr er et ikke-tema i harstadværingens hode.

- Ambisjonene nå er å spille seg til fast plass i Vålerenga. Nå vil jeg bygge opp ryktet mitt.

- Jeg var avskrevet, men nå er jeg tilbake, sier Runar Normann.

VÅLERENGAS BESTE NORMANN: Runar Normann (i midten) har nettopp headet flankekollega David Brockens innlegg i mål. Daniel Fredheim Holm (t.v.) og Tommy Edvardsen likte det de så.