Florian (17) senket Haaland og Dortmund

Erling Braut Haaland fant ikke nettmaskene da Dortmund tapte mot Leverkusen. 17-åring ble matchvinner for vertene.

FORTVILER: Erling Braut Haaland fortviler etter å ha gått målløs av banen. Foto: NTB
FORTVILER: Erling Braut Haaland fortviler etter å ha gått målløs av banen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leverkusen - Dortmund 2-1 (1-0)

Det var Leverkusen som skulle gå seirende ut av kveldens toppoppgjør i Bundesliga. De tre poengene gjør at de klatrer forbi Dortmund på tabellen, og opp på en andreplass.

På sin side går Dortmund på sitt andre poengtap på rad i Bundesliga. De spilte 1-1 mot Mainz sist lørdag.

Julian Brandt scoret Dortmunds eneste mål i kampen, dermed går Erling Braut Haaland målløs av banen i andre kamp på rad. Florian Wirtz og Moussa Diaby scoret målene for vertene.

- Haaland og Dortmunds sesong er kanskje over, sa Viasport-kommentator Eivind Bisgaard Sundet og refererte til at gullmulighetene til Dortmund røk med tap i toppkampen.

Video: NENT.

Leverkusen-dominans

Det var duket for et skikkelig toppoppgjør mellom nummer tre og fire på tabellen i kveldens kamp. Begge lag lå på 29 poeng før kampen, og hadde muligheten til å kappe inn på forspranget til Bayern München som topper Bundesliga med 36 poeng.

Oppgjørene mellom disse lagene pleier vanligvis å være målrike, og denne kampen skulle også starte i et høyt tempo.

For Haaland var nære før tre minutter var spilt. Det var bare en lang tå fra Leverkusens sisteskanse Lukáš Hrádecký som hindret Haaland i å få en god mulighet. Dortmund fortsatte å presse på, men det var hjemmelaget som skulle ta ledelsen. Moussa Diaby var målscorer for Leverkusen, og dermed en drømmestart for vertene.

Det skulle også bli omgangens eneste mål, og Haaland gikk målløs inn til pause.

- Det har vært en stor omgang av Leverkusen. De har filleristet Dortmund her på Bay Arena, sa Eivind Bisgaard Sundet.

Dortmund-smell

Etter pause skulle Dortmund ta mer over og utlikningen skulle til slutt komme for gjestene. Julian Brandt curlet ballen elegant borti lengste hjørnet. Stillingen var 1-1 da det gjensto 20 minutter.

Men på tross av Dortmund-press, var det Leverkusen som skulle dra i land seieren. 17-åringen Florian Wirtz ble matchvinner for gjestene. Leverkusen vinner kampen 2-1.

Dortmund får muligheten til å revansjere seg allerede fredag da de møter Borussia Mönchengladbach.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer