Flørte- prinsen

Noen få ord var alt Morten Gamst Pedersen (23) rakk å veksle med Tone Damli Aaberge (17) - før de ble overfalt av blitzregn og pressefolk.

I går kom nemlig meldingen tusenvis av håpefulle unggutter sikkert mottok med begeistring: Idol-Tone har skilt lag med Sogndal-spilleren Børre Steenslid (19). Beleilig nok befant landslagets wonderboy Morten Gamst Pedersen seg på samme sted - i den idylliske parken ved Fossum Hovedgård utenfor Skien - da bruddet ble kjent. Begge deltok i Fossum-lekene, Gamsten som én av en rekke idrettskjendiser, Tone som en av fire Idol-artister på scenen.

Slikt blir det oppstyr av, særlig når det flørtes åpenlyst foran et helt kobbel av pressefolk. Selv smilte bare Gamst lurt da han ble konfrontert med romanseryktene:-  Jeg må få lov til å snakke med folk jeg kjenner når jeg er hjemme. Tone kjenner jeg fordi vi begge har bodd på samme hotell. Jeg har god kontakt med et par andre Idol-deltakere også, men det trenger ikke bety at vi er noe mer enn venner, bedyrer Gamst.

Kikker på menyen

Han legger likevel ikke skjul på at han har sansen for 17-åringen:

-  Tone er ei livlig jente. Hun er veldig sjarmerende og er bestandig i godt humør. Men det er ikke noe på gang, sier Gamst til Dagbladet - men legger til:

-  Jeg er singel, men det er lov å kikke litt på menyen. Skjer det noe, får mamma uansett vite det før dere, sier en strålende opplagt Gamst Pedersen.

Tone Damli Aaberge fastholder at hun ikke har planer om å dukke opp med ny kjæreste med det første:

-  Som de fleste andre av jentene i Norge synes jeg Morten er en kjekk gutt, og han er utrolig hyggelig. Men noe mer enn venner vil jeg ikke påstå at vi er, sier hun.

Grunnen til at det ble slutt med Børre Steenslid vil hun ikke kommentere.

-  Folk har ingenting med det å gjøre, er alt hun vil si om den saken.

Som den største stjerna imponerte Gamst Pedersen mest av samtlige idrettskjendiser i gårsdagens showstafett.

Gamst-laget vant

Først detroniserte han blant annet landslagskollega André Bergdølmo, alpinkjører Hans Petter Buraas og rallyesset Pål Anders Ullevålseter i løpsetappen - før han gjentok bedriften på sykkel like etterpå. Til slutt vant Gamst og lagkameratene Eirik Verås Larsen og Birgitte Sættem hele stafetten - og lukrative reiser til Malaysia og Rio.

-  Jeg blir med! utbrøt Damli Aaberge da Gamst kom ruslende med premien under armen.

-  Hysj, du må ikke si det så høyt, repliserte Gamst.

-  Dette var jo en kanonbra premie. Jeg har aldri vært i Brasil før. Når er det karneval, spurte Gamst pressekorpset.

-  I februar, sa Aftenposten.

-  Ikke noe problem. Det er bare en liten albue det, og seks kampers suspensjon, fleipet Blackburn-proffen.

Bruker ikke gelé

Aller først drar han imidlertid hjem til Vadsø og tar en velfortjent ferie. Det er nemlig to år siden sist.

-  Det blir deilig å få koblet av noen uker. Nå har jeg fri i hvert fall til første uka i juli.

-  Er du sliten?

-  Nei, jeg er i god form. Du så vel det? Dette var vel svar på tiltale til dem som mener at fotballspillere er dårlig trent, sier Gamst som storkoste seg i de staselige omgivelsene ved Fossum Hovedgård.

En liten kommentar til Kjetil André Aamodts utspill om gelébruken blant landslagsgutta kostet 23-åringen også på seg:

-  Jeg bruker jo ikke engang gelé. Jeg bruker voks.

GODE VENNER: Idol-Tone Damli Aaberge og fotball-idolet Morten Gamst Pedersen overøser hverandre med komplimenter, men insisterer på at de bare er gode venner.
HVA SKJER`A?: Det ble bare et kort møte på Fossum mellom de to idolene. Og om de skulle møtes en annen gang, se det ville de ikke røpe.
BEST PÅ BANAN: Morten Gamst Pedersen holder et lite foredrag om innlegg med bananskru for Tone Damli Aaberge.