Aleksandr Bolsjunov:

Flørter med skiskyting

Etter å ha vunnet Tour de Ski for andre året på rad åpnet Aleksandr Bolsjunov-leiren opp for et bytte til skiskyting. Der ønsker Johannes Thingnes Bø ham hjertelig velkommen.

KRYPTISK: Aleksandr Bolsjunov er selv kryptisk med tanke på et bytte til skiskyting. Foto: Terje Pedersen / NTB
KRYPTISK: Aleksandr Bolsjunov er selv kryptisk med tanke på et bytte til skiskyting. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Bolsjunov var fullstendig overlegen og vant opp alpinbakken med en historisk stor margin i sammendraget. Gjennom vinterens Tour var russeren på pallen i samtlige renn og vant fem.

Uten nordmennene på startstreken har Bolsjunov dominert i langrennssporet, og går inn i ski-VM i februar som favoritt på nærmest alle distanser.

Men kanskje er ikke russerens suksess nødvendigvis godt for dem som ønsker seg mest mulig konkurranse for nordmennene i langrennsløypa.

For i et intervju med russiske Ria Sport avslører Bolsjunovs far, Aleksandr Bolsjunov Sr. en barndomsdrøm om en helt annen idrett.

- Da «Sasha» var liten sa jeg til ham at «du må velge skiskyting». Han skyter forresten perfekt. Han har sine egne våpen. Da han fortsatt var liten gikk vi på ski og jeg satte ham opp for skiskyting. Men det er en kostbar sport, og da hadde vi ikke lyktes, forteller Bolsjunov Sr i intervjuet.

Kryptisk svar

Selv om en karriere med børse på ryggen ble lagt på is, har far og sønn pratet om et bytte i lengre tid, og senior vil ikke avvise muligheten for et skifte.

- Jeg sa til ham: «Sasha, du vil oppnå det du vil på ski, og så kan du bytte til skiskyting.» Vi hadde denne samtalen lenge. Dette er livet, og i løpet av livet har folk en tendens til å gjøre noen justeringer. Tiden vil vise, sier Bolsjunov Sr. kryptisk.

Langrennsstjernen selv valgte å holde døra på gløtt da han pratet med den russiske TV-kanalen Match etter Tour de Ski-seieren.

- Jeg har fortsatt mål å oppnå i langrenn, men når jeg har klart det så …, sa han kryptisk på spørsmål om et bytte.

HYLLES: Måten Aleksandr Bolsjunov feiret sammenlagtseieren i verdenscupen på får nordmennene til å trekke på smilebåndet. Reporter / video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

- Klare med åpne armer

Bolsjunov leder verdenscupen sammenlagt i langrennssirkuset, men hvis russeren skulle bestemme seg for et bytte, må han nok innse at kongen der heter Johannes Thingnes Bø.

- Det hadde vært litt av en skrell om han bytta. Men absolutt, skiskytter-familien står klare med åpne dører for dem som vil prøve, sier Thingnes Bø til Dagbladet.

- Jeg tror det hadde vært en god utfordring for oss og ikke minst for han. Kanskje han ser etter en ny utfordring etterhvert. Det hadde vært veldig gøy. Kanskje han tar en Nilsson og bytter etter OL, spekulerer stryningen.

Stina Nilsson valgte før årets sesong å bytte fra nettopp langrenn til skiskyting. Onsdag fikk hun sin internasjonale debut, noe som ble vel tøft for svensken.

Ifølge svenske medier var hun langt bak de raskeste skiskytterne. Hun brukte også lang tid på standplass og bommet blant annet på fire av fem skudd på stående skyting. I mål var hun 3 minutter og 48 sekunder bak lederen, på en 99.-plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer