Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flos kanonrevansj

Ipswich- Chelsea 2-2 e.e.o. (1- 4 på straffer). Båret fram av uventet managertillit fra Ruud Gullit, ble det Tore André Flos vanvittige revansjeaften i gårsdagens nervethriller på Portman Road. Tore André scoret det første og var blant de beste. Blåtrøyene er nå bare 180 minutter unna en ny Wembley-finale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en neglebiterkamp som sto og bikket til siste fløytestøt, kunne Tore André Flo og resten av Ruud Gullits hardt prøvede displer endelig løfte henda mot himmelen etter seieren på straffesparkkonkurranse i går. Og: Chelseas første seier på fem kamper.

Nå venter Arsenal i semifinalen. En kamp som for begge lag handler om mer enn finaleplassen i fotballøyas tradisjonelt minst prestisjerike turnering. Det ser nemlig ut til at vinneren av ligacupen i år får en av de ettertraktede plassene i UEFA-cupen. Det vil ikke Ruud Gullit gå glipp av.

- Det er verdt å kjempe for, sier Gullit, som satte inn seg sjøl da Andy Myers ble skadet etter 20 minutter.

Flos triumf

For Tore André Flo ble gårsdagens seier like mye en personlig triumf. Han spilte fra start i en kamp de fleste trodde han skulle starte på benken.

Søndag ettermiddag hadde han en av sine svarteste dager som proffspiller. Han ble byttet ut etter 61 minutter på stillingen 0-4 i tredjerundeoppgjøret mot Manchester United i FA-cupen. Sjelden har stryningens ristet mer betenkt på hodet enn da han trasket av banen til fordel for Gianluca Vialli. Italieneren nettet kjapt to ganger og reduserte Chelsea-fiaskoen fra det fatale til smått komiske 3-5.

Etter kampen innså Ruud Gullit at han heller burde valgt italieneren fra start. Tore André skjønte der og da at det så smått ut med spill i gårsdagens kvartfinale i ligacupen. Men uberegnelige Gullit fornekter seg aldri: I går var ikke Vialli engang på benken.

Flo spilte fra start. Og takket varmt for tilliten. Etter de ordinære nitti minuttene fikk han hvile til fordel for Mark Hughes.

Scoring og sirkus

Etter 31 minutter langet Frank Lebouf av gårde en 65 meterspasning mot Graeme Le Saux, som stormet av gårde. Ipswich-keeper Wright møtte langt ute, feilberegnet fullstendig og var utspilt på pasningen til Tore André Flo.

Mutters aleine på målstreken kunne Tore André støte inn 0-1 med hodet i ro og mak.

Få sekunder før pause viste Flo sitt aller beste. Sammen med Gianfranco Zola spilte han ut Ipswich-forsvaret med et veggspill av de sjeldne, og overlot raust scoringsjobben til Le Saux.
Etter pause kom Ipswich tilbake, utliknet Chelseas ledelse og kunne tatt hjem seieren - hadde det ikke vært for glimrende keeperspill av Ed de Goey.

Nederlenderen reddet også to straffespark - og sparket Frode Grodås enda høyere opp på tribunen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!