Flos klubb får lisens

Siena er reddet.

Tore André Flos Siena er reddet og får startlisens til en ny sesong i italiensk serie A. For Diego Maradonas eks-klubb Napoli er imidlertid krisen rett rundt hjørnet. Tirsdag kan klubben bli degradert.

Det melder det italienske nyhetsbyrået ANSA og en rekke italienske aviser sent i går kveld.

Det er den såkalte Coavisoc-komisjonen som har innstilt Siena og serie A-kollega Reggina til en ny sesong i den italienske toppserien.

Siena har fått på plass de økonomiske garantiene som en klubb må stille for å få startlisens, mens Reggina nå har betalt inn et mindre momsbeløp.

- Vi regnet med dette, men dette er gode nyheter. Det er greit å få en avklaring, men vi er vant til at ting tar tid i Italia. Her hjemme løser vi gjerne ting fem på tolv, i Italia kan ting bli løst både fem og ti minutter over tolv, sier en fornøyd Gunnar Martin Kjenner til NTB.

Han er Flos agent og gleder seg til å følge nordmannen i en ny sesong i den italienske toppserien.

- Tore André trives godt i klubben og vil fullføre sin kontrakt. Vi har også lagt merke til at den spennende polakken Grzegorz Rasiak har ankommet fra Groclin, sier Kjenner til NTB.

I serie B har gamle storklubber som Torino og Verona fått grønt lys til en ny sesong, mens det ligger an til krise i Napoli og Ancona.

Ancona rykket i våres ned fra serie A og synes å være i fritt fall etter fadesen i toppserien.

For Diego Maradonas eks-klubb Napoli er også krisen et faktum. Coavisoc mener at gjeldstyngede Napoli ikke tilfredsstiller de økonomiske kravene til startlisens og vil degradere klubben.

I dag skal det italienske fotballforbundet ratifisere innstillingen fra Coavisoc. Dermed blir dagen skjebnesvanger for den tidligere storklubben som nylig ble kjøpt av Perugia-eier Luciano Gaucci.

(.NTB)