Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Flos luftige genistrek

TIRANA (Dagbladet): Albania- Norge 1-2. - Jeg måtte finne på noe, sier Tore André Flo. Og så brøt han med den avtalte corneroppstillingen. Og sju minutter før slutt - da han skulle vært på den første stolpen - kom han isteden flyende fra dypet. Og headet Norge til seier og EM-sluttspillet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg som er så høy scorer ikke nok på hodet, sier Tore André Flo. - Derfor var dette ekstra deilig. Og måten det skjedde på er jeg også veldig fornøyd med. Jeg lurte dem jo trill rundt.

Men hvordan? Jo:

- I første omgang var jeg veldig frustrert, fortsetter matchvinneren. Jeg fikk nesten ikke ballen, og da vi hadde dødballer var jeg ikke flink nok. Men så bestemte jeg meg for å la han som markerte meg få lov til å stå foran. Og fordi han var veldig ballsøkende ble det plutselig rom.

Da åpningen kom for seiersmålet var Flo-markør Tare - Albanias målscorer og bestemann - tre meter ute av kurs. Og da Tore André så banen på André Bergdølmos corner skjønte han at dette var muligheten.

- Jeg kom bakfra, hadde ingen foran meg og det var bare å styre ballen i mål. Skulle jeg score mål i denne kampen var jeg nødt til å gjøre det sånn.

Steffen holdt ord

Steffen Iversen - som i gårsdagens avis sa det var plenty av mål i både han sjøl og Tore André Flo - gorde det på den kontante måten. Han limte ballen i mål på en god gammeldags Start-vipp. Og det som begynte med Harald Aabrekk-instruksjoner på en trening i Athen for over to måneder siden, fant veien hjem i går kveld.

Vidunderlig vakkert.

- Jeg sa jo det var mål i oss, sier Steffen. - Men ærlig talt, jeg kunne hatt et par til. Men seieren var det viktigste og nå er det ferie. Det kan ikke bli bedre enn det.

- Du har øvd mye på akkurat den scoringen?

- Ja, men på treningene har jeg stort sett misset. Men det er jo i kamper,r det gjelder som her at det skal gå inn. Eller? sier Steffen.

Kanonstarten med Steffen Iversens volley etter to minutter og tjue sekunder åpnet lukene for Norge i Tirana. Trodde vi. Men - det var for varmt til å jage hjemmelaget. Og da Albania plutselig fikk den samme dødballmuligheten som Norge, smalt det bak Frode Olsen.

Først i tverrliggeren.

Så i ryggen hans.

Og så i mål.

Steikende hett

- I første omgang synes jeg det var helt forferdelig utpå der, sier Steffen Iversen. - Sola steikte og jeg var ute på kanten der hele tida. Men da jeg kom over i skyggen etter pause gikk det bedre.

- Det var tung, men ikke så tungt.

- Det var fryktelig varmt, sier Nils Johan Semb. - Gutta sto jo stille og svettet så det rant. Og jeg er veldig fornøyd med resultatet. Og innsatsen også, sjøl om den var veldig variabel.

- Det er mange måter å vinne fotballkamper på?

- Ja, og veldig mange fotballkamper ser ut som denne. Men moralen er høy, spillerne står på sjøl om de ikke lykkes med det de prøver på, og akkurat det er vår styrke.

- Disse gutta er veldig lojale.

- Det er derfor vi vant denne kampen, sier Tore André Flo. - Så lenge vi er lojale mot systemet virker det sjøl om vi ikke er på topp.

- Men du brøt det fastsatte da du ikke var på den første stolpen ved seiersmålet?

- Jeg måtte gjøre noe og improviserte. Det ga oss suksess til slutt, sier Tore André Flo.