Charlotte Kalla slo Marit Bjørgen i Ruka

Flott for alle at Kalla og Sverige vinner

Et supert løp med et fint resultat

BARE VINNERE: Alle gleder seg når Charlotte Kalla vinner. I hvert fall tre måneder før OL. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix
BARE VINNERE: Alle gleder seg når Charlotte Kalla vinner. I hvert fall tre måneder før OL. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CHARLOTTE KALLA og svensk idrett er og samme sak. Selv i en av verdens sterkeste idrettsnasjoner med tradisjon for å kunne så hvilket som helst land i de fleste idretter, er Kalla gjennom seire og nederlag forblitt svenskenes hjertebarn.

Det er dype, menneskelige grunner for det. Charlottes ansikt i gode og vonde dager i skisporet er toppidrett på sitt beste. Som i smilet i formiddag idet hun skjønte at Marit Bjørgen endelig er til å slå også i en ren spurtduell bare ett år etter at Charlotte fra samme løypa ble kjørt til sykehus med hjertetrøbbel.

Kanskje frister det svenskene til å stokke om på stafettlaget i OL for å kunne vinne på et annet vis enn Stina Nilssons fart inne på oppløpet, men helt sikkert gjør det OL-sesongen mer spennende og uforutsigbar.

Og bedre blir det uansett ikke for langrennssporten.

FOR denne viktigste vinteridretten vår blir aldri større enn at Sveriges gleder og skuffelser forblir våre egne. Så avgjørende er konkurransen over grensen.

Den kan utspille seg på helt ulikt vis. Mens gutta holder temperaturen oppe med spit, har jentene det heller hyggelig. Det var jo Marit Bjørgen og Therese Johaug som for noen år siden inviterte Charlotte Kalla over til å trene med dem for at hun skulle klare å komme tilbake som toppløper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer